Campina volledig geproduceerd met groene boerenstroom

Steeds meer Campina-boeren zijn ook energieboer. Ze wekken duurzame energie op door middel van zonnepanelen, windmolens of biomassa. Zoveel zelfs dat vanaf 1 januari 2021 het stroomverbruik voor de productie van alle Nederlandse Campina-producten gedekt wordt met groene stroom van onze eigen Nederlandse boeren. Een mooie stap in het verduurzamen van de hele keten van gras tot glas.

Melkveehouder én energieboer

Bas Roelofs, Managing Director FrieslandCampina Consumer Dairy Netherlands: “FrieslandCampina en zijn leden-melkveehouders zijn in hoog tempo op weg naar een duurzamere toekomst. Campina wordt in Nederland al jaren volledig geproduceerd met groene stroom. Door de stroom van de leden-melkveebedrijven te gaan gebruiken, gaan we weer een stapje verder en worden onze leden ook onze energieboer. Vanaf 1 januari 2021 wordt het hele Campina-assortiment niet alleen geproduceerd met leden-melk, maar ook met groene stroom opgewekt op het boerenerf. Dit maakt ons Campina ‘On the way to PlanetProof’-assortiment, nog duurzamer.”

Recordhoeveelheid duurzame energie

Met het duurzame ‘On the Way to PlanetProof’-keurmerk voldoen de Campina-producten aan de hoge, bovenwettelijke eisen die Stichting Milieukeur stelt op het gebied van dierenwelzijn, natuur en het klimaat. Het gebruik van duurzame opgewekte energie draagt bij aan een beter klimaat. In 2020 hebben leden-melkveehouders van FrieslandCampina in totaal meer dan 500 GWh groene stroom opgewekt, wat gelijk staat aan het jaarverbruik van ruim 184.000 Nederlandse huishoudens; een record. Meer weten? Volg de duurzame energie opwek van meer dan 3.000 leden-melkveebedrijven live via www.frieslandcampinaopwek.nl.