Bij Campina gaan we voor een betere morgen! Met een lekker en voedzaam ontbijt dat je energie geeft voor een goede start van de dag. Lees hier hoe je samen met Campina meer uit je ochtend kan halen en maak ook van iedere morgen een betere morgen.

 

Gord

Een ontbijt geeft nieuwe energie

Een goed ontbijt zorgt voor nieuwe energie na de nacht en brengt de spijsvertering op gang. Het bestaat uit een combinatie van granen (zoals brood of havermout), fruit en zuivel. ​Melk is een belangrijk onderdeel van een gezonde voeding omdat het voedingsstoffen bevat zoals calcium, proteïne, vitamine B2 en B12: ​​

  • Calcium speelt een belangrijke rol bij het behoud van je botten en tanden.​​

  • Proteïne (eiwit) draagt bij aan de groei en het herstel van je spieren.​

  • Vitamine B2 en B12 helpen energie te halen uit je voeding.

Bij Campina zorgen we ervoor dat onze producten de beste voedingswaardes bevatten. Zo bevat kwark bijvoorbeeld 10,3g eiwit per 100g. Ook zorgen we ervoor dat plantaardige alternatieven worden verrijkt met genoeg eiwitten.

Een goed begin is het halve werk

​Ben jij een ochtendmens? Grote kans van niet! Want uit onderzoek van Ipsos blijkt dat driekwart van de Nederlanders geen ochtendmens is. Veel mensen willen wel veranderen om meer uit hun ochtend te halen, maar vinden het lastig. Hoor jij daar ook bij? Wij helpen je graag op weg.

Bij Campina geloven we namelijk dat iedereen meer uit de ochtend kan halen. Ontdek hoe lekker het is om in plaats van te snoozen eens een ochtendwandeling te maken, of heerlijk de tijd te nemen voor een lekker én voedzaam ontbijt. Dat geeft je energie voor een goede start van de dag.

 

Campina ontbijt

Alles over een gezond ontbijt

Hoe ziet een gezond ontbijt er uit?

Met de Schijf van Vijf (Voedingscentrum) heb je veel lekkere en gezonde opties om de dag goed te beginnen. Neem bijvoorbeeld een heerlijk ontbijt met halfvolle yoghurt, fruit en havermout, of een glas melk bij een sneetje volkorenbrood met ei en een stuk fruit.

Ontbijt

Zoek je ontbijtinspiratie?

Start je dag eens met deze heerlijke magere kwark met mango, peer & granola. Rijk aan eiwit en lekker mild en romig van smaak.  Zo heerlijk kan het zijn om de ochtendmens in jezelf wakker te maken.  

Ontbijt

Is jouw ontbijt voedzaam?

Uit onderzoek blijkt dat slechts 1 op de 6 Nederlanders de dag begint met een gezond ontbijt*. Ben je benieuwd hoe voedzaam jouw ontbijt is? Doe dan de ontbijtchecker! 

 

Ontbijt

Zo helpen we iedereen om meer uit de ochtend te halen

TeamNL

Van Rio tot Tokio en nu ook in Parijs, Campina kwark is er tijdens de Olympische en Paralympische Spelen altijd bij. Campina kwark is namelijk niet alleen lekker mild van smaak, maar van nature ook rijk aan proteïne. Daardoor kunnen alle sporters van TeamNL meer uit hun ochtend halen, ook tijdens de Spelen!

Spelen

Voedselbank

Niemand zou de dag moeten starten zonder ontbijt. Daarom werkt Campina sinds 2012 samen met de Voedselbank. In 2022 hebben we meer dan één miljoen producten aan de voedselbank gedoneerd, zodat iedereen in Nederland de dag goed kan beginnen.

Voedselbank

Voor kinderen

Campina zorgt voor een gezonde start van de dag voor 45.000 kinderen in Nederland. Elke week leveren we zuivel voor kinderen op school, genoeg om 20 weken lang 2 keer per week goed te ontbijten.

 

Schoolontbijt