Campina ® zet zich in voor een betere morgen door te focussen op een goede start van de dag en betere toekomst. Op deze pagina lees je alles over hoe Campina werkt aan een betere morgen

Voor een betere toekomst

Een betere toekomst voor de generatie van morgen. Met verschillende duurzame initiatieven doet Campina er alles aan om dit voor elkaar te krijgen. Zo brengen we de juiste voeding naar diegenen die dat het hardst nodig hebben en belonen we onze boeren voor duurzaamheidsinitiatieven die minder nadelige effecten hebben op het klimaat. Verder gebruiken we groene stroom die door de boeren is opgewekt, voor het maken van onze Nederlandse Campina producten. 

Voor een betere ochtend 

Vandaag maken we ons meer dan ooit tevoren zorgen over de toekomst. De toekomst van onszelf, onze kinderen en van onze planeet. We beseffen maar al te goed dat we voor een grote uitdaging staan. In een wereld die verandert, lijken keuzes onze grootste vijand te zijn. Bij Campina weten we dat elke morgen nieuwe energie geeft. Energie versterkt door een vullend ontbijt om het beste uit de morgen te halen, en de juiste keuzes te maken. Want elke morgen is een nieuwe kans om het verschil te maken.  

 

Zo werkt Campina aan een betere toekomst 

Wist je dat we samen met onze boeren meer dan 1 miljoen zonnepanelen hebben op de daken? We gebruiken daanaast ook wind en de mest van onze koeien om duurzame energie op te wekken. Onze ambitie is om het aantal windmolens te verdubbelen van 193 naar 400 in 2025. Daarnaast is het doel om de CO2 uitstoot op het boeren erf met 33% te verlagen in 2030. Zo werken we samen met onze boeren aan een betere morgen. 

Lees meer

Onze boeren werken op verschillende manieren aan een gezonde bodem om de biodiversiteit op de boerderij te stimuleren. Een betere biodiversiteit betekent een gezondere natuur en dus hogere kwaliteit van zuivel. Op dit moment is 10% van het land van onze boeren kruidenrijk grasland. Om de biodiversiteit te verbeteren compenseren we boeren voor landschapsbeheer. Zo zorgen we er samen voor dat die 10% alleen maar hoger wordt.

Lees meer

Samen met de voedselbank zorgen we ervoor, dat zoveel mogelijk mensen de dag goed beginnen met een voedzaam ontbijt. Gezonde voeding is essentieel voor een betere morgen. En omdat wij vinden dat iedereen een goede start van de dag verdient, zijn we sinds 2012 trotse partner van de voedselbank.