Hoofdbanner Over Biologisch

Campina Biologisch Banner

DIT IS ZUIVEL VAN HÉÉL DICHTBIJ.

Biologische zuivel… Lekker he? Maar weet je wat nog lekkerder is? Biologische zuivel van héél dichtbij. Gemaakt door koeien dichtbij, van gras dichtbij en door biologische boeren van Nederlandse bodem. Dat is het sterke van onze biologische zuivel.

WAT IS BIOLOGISCHE ZUIVEL NOU PRECIES?

Biologische zuivel komt van een biologische melkveehouderij. Biologische zuivel wordt gemaakt met grote zorg voor onder andere dierenwelzijn en milieu, voorbeelden hiervan zijn:

  • De koeien mogen zodra het maar even kan naar buiten.
  • Biologische boeren gebruiken geen kunstmest.
  • Biologische boeren gebruiken geen chemische middelen tegen bijvoorbeeld onkruid in het weiland.
  • Biologische boeren gebruiken geen medicijnen zoals antibiotica om ziekte te voorkomen.

Om het biologische keurmerk te voeren moeten biologische boeren (maar ook de rest van de keten) voldoen aan strenge Europese bio wetgeving. De SKAL biocontrole ziet erop toe dat deze regelgeving wordt nageleefd in Nederland.

Logo
Duurzaam

KLIMAATNEUTRALE VERPAKKING CAMPINA BIOLOGISCH

De verpakkingen van Campina Biologisch zijn klimaat neutraal, dat betekent dat we de vrijgekomen CO₂-voetafdruk vanuit de verpakking compenseren door te investeren in een VCS gecertificeerd duurzaamheidsproject via Groenbalans.
Wil je meer weten over CO2 compensatie? Kijk dan
hier

Daarnaast werken we aan betere verpakkingen waarbij een van onze duurzaamheidsdoelen is dat in 2025 100% van onze verpakking recyclebaar of herbruikbaar is. Wil je meer weten over de duurzaamheidsdoelstellingen van FrieslandCampina? Kijk dan eens hier

ONTMOET NIKKI.
EEN BIOLOGISCHE CAMPINA BOERIN DIE ONZE ZUIVEL NOG LEKKERDER MAAKT.

De Nederlandse boerenfamilies werken al generaties samen met de natuur om heerlijke, pure zuivel te maken voor Campina Biologisch. Ze gebruiken geen kunstmest of pesticiden, en zodra het maar even kan, laten ze hun koeien lekker buiten grazen. Vrij in de Hollandse wei! Daar mag de natuur haar gang gaan, zodat er tussen het malse gras volop bloemen en kruiden groeien. Da's perfect voor de bijen, vlinders en vogels. En dus voor jou!

Nikki Boerin Biologisch

Bestel Campina Biologisch nu bij:

Campina Biologisch Lekker he