Hoofdbanner Over Biologisch

Biologische zuivel met liefde gemaakt

MET LIEFDE & ZORG GEMAAKT DOOR NEDERLANDSE BOEREN. EN DAT PROEF JE!

De Nederlandse boerenfamilies werken al generaties lang samen met de natuur om heerlijke, pure zuivel te maken voor Campina Biologisch. Ze gebruiken geen kunstmest of pesticiden, en zodra het maar even kan, laten ze hun koeien lekker buiten grazen. Vrij in de Hollandse wei! Daar mag de natuur haar gang gaan, zodat er tussen het malse gras volop bloemen en kruiden groeien. Da’s perfect voor de bijen, vlinders en vogels. En dus voor jou!

WAT IS BIOLOGISCHE ZUIVEL NOU PRECIES?

Biologische zuivel komt van een biologische melkveehouderij. Biologische zuivel wordt gemaakt met grote zorg voor onder andere dierenwelzijn en milieu, voorbeelden hiervan zijn:

  • De koeien mogen zodra het maar even kan naar buiten.
  • Biologische boeren gebruiken geen kunstmest.
  • Biologische boeren gebruiken geen chemische middelen tegen bijvoorbeeld onkruid in het weiland.
  • Biologische boeren gebruiken geen medicijnen zoals antibiotica om ziekte te voorkomen.

Om het biologische keurmerk te voeren moeten biologische boeren (maar ook de rest van de keten) voldoen aan strenge Europese bio wetgeving. De SKAL biocontrole ziet erop toe dat deze regelgeving wordt nageleefd in Nederland.

Logo
Duurzaam

KLIMAATNEUTRALE VERPAKKING CAMPINA BIOLOGISCH

De verpakkingen van Campina Biologisch zijn klimaat neutraal, dat betekent dat we de vrijgekomen CO₂-voetafdruk vanuit de verpakking compenseren door te investeren in een VCS gecertificeerd duurzaamheidsproject via Groenbalans.
Wilt u meer weten over CO2 compensatie? Kijk dan
hier

Daarnaast werken we aan betere verpakkingen waarbij een van onze duurzaamheidsdoelen is dat in 2025 100% van onze verpakking recyclebaar of herbruikbaar is. Wil je meer weten over de duurzaamheidsdoelstellingen van FrieslandCampina? Kijk dan eens hier

Bestel Campina Biologisch nu bij:

Biologische zuivel met liefde gemaakt