Heb je een vraag? Stel hem hier!

Veelgestelde vragen over Campina

Is het mogelijk dat Campina een evenement sponsort ?

Op dit moment sponsort Campina geen evenementen. Helaas is er geen budget beschikbaar voor sponsoring vanuit het merk Campina.

Waar kan ik Campina producten kopen?

Helaas kunnen wij je niet precies vertellen waar je Campina producten kunt kopen. Iedere supermarkt beslist namelijk zelf over het assortiment. De medewerkers van de supermarkt kunnen je wel helpen met deze vraag. Ze kunnen voor je controleren of het in de winkel staat of dat ze het voor je kunnen bestellen!

Waarom zitten de doppen vast aan de verpakking?

Om zwerfafval te voorkomen is het vanaf juli 2024 voor fabrikanten verplicht dat de plastic dop aan plastic flessen en drankverpakkingen vast blijft zitten. Campina heeft ervoor gekozen om niet te wachten en heeft nu al alle verpakkingen van onze houdbare melk voorzien van een nieuwe vastzittende dop. 

Naast het reduceren van het zwerfafval, is dit ook een verbetering voor het recycle proces. Bij de afvalverwerking wordt het afval eerst gesorteerd om alles op de juiste manier te kunnen verwerken. Doordat de doppen vastzitten aan de verpakkingen, raken de doppen minder snel kwijt in het sorteringsproces en kunnen de pakken gemakkelijker in zijn geheel gerecycled worden.

De beste manier om de 1 liter verpakkingen te openen is door deze op een vaste ondergrond te zetten, met de uitsparing op de dop naar u toe. Met beide handen pakt u de verpakking vast zodat u met beide duimen de dop omhoog kunt duwen. Vervolgens is de dop gemakkelijker omhoog te halen.

Zijn Campina producten gepasteuriseerd of gesteriliseerd?

Alle producten van FrieslandCampina zijn gepasteuriseerd of gesteriliseerd. De rauwe melk krijgt in de fabriek een hittebehandeling doordat het in de machine langs stalen platen stroomt. De melk wordt daarbij kort verwarmd tot 72 graden Celsius. Sommige melk wordt nog een keer extra verhit; tot meer dan 100 graden Celsius. Deze producten noemen wij 'lang houdbaar' en kunnen, mits gesloten, buiten de koelkast bewaard worden.

Ik wil graag mijn spreekbeurt/werkstuk houden over Campina, kunnen jullie mij helpen?

Wat leuk dat je een spreekbeurt of werkstuk wil houden over Campina. Alle informatie over Campina is te vinden op deze website. Als je meer wil weten over zuivel dan verwijzen wij je graag naar: Klasse TV Zuivel OnlineVeel succes!

Zit er gelatine en/of stremsel in Campina Kwark?

Kwark is eigenlijk een soort verse kaas die niet gerijpt is. Door de toevoeging van melkzuurbacteriën klonteren de eiwitdeeltjes samen en wordt de melk dik. Deze verdikte melk wordt verwarmd en geroerd waardoor er een zachte, smeuïge wrongel ontstaat. In onze kwark wordt geen gelatine gebruikt. Wanneer er gelatine aan een product toegevoegd is dan wordt dit vermeld bij de ingrediënten.

In onze Campina kwark gebruiken we ook géén stremsel. Dit doen we omdat het gebruik van stremsel een ‘ruw’ smaakprofiel aan de kwark geeft, wat minder wordt gewaardeerd in Nederland. Wij beheersen het kwarkproces zodanig goed dat we hiermee een unieke milde kwark kunnen maken: Campina kwark! 

Ik heb een allergie voor een bepaald ingrediënt. Hoe weet  ik welke allergenen jullie producten bevatten?

Campina is bij de wet verplicht om alle gebruikte allergenen op de verpakking te vermelden. De allergenen staan dik gedrukt bij de ingrediëntenlijst. We raden je dus aan om goed te kijken naar de ingrediënten wanneer je gevoelig bent voor een bepaald allergeen. Bij twijfel raden we je aan om contact op te nemen met je huisarts.

Wat is weidemelk? In welke producten zit weidemelk?

Nederlandse weidemelk is afkomstig van boerderijen waar de koeien van het voorjaar tot in het najaar ten minste 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de Nederlandse wei lopen. 77,2 procent van de bedrijven van leden-melkveehouders van FrieslandCampina doet aan weidegang. Producten gemaakt van Weidemelk zijn te herkennen aan het Weidemelklogo op de verpakking.

Wat is de houdbaarheid van een (vers) product?


Lang houdbaar:
Lang houdbare producten kunt u, voor openen, enkele weken tot maanden op kamertemperatuur bewaren. De datum op de verpakking geeft een indicatie van de houdbaarheid van het product. Na openen is het product enkele dagen houdbaar mits het gekoeld wordt bewaard tussen de 5 en 7 graden Celsius. Dit betekent dat de houdbaarheidsdatum bij een geopend product niet meer van toepassing isVers: Verse zuivelproducten kunt u, voor openen, enkele dagen tot weken bewaren in de koelkast tussen 5 en 7 graden Celsius. De datum op de verpakking geeft een indicatie van de houdbaarheid van het product in een gesloten verpakking. Na openen is het product enkele dagen houdbaar.