- 15 minuten voorbereiding
- 1 persoon
Een creatie van Erik te Velthuis, chefkok van sportcerntrum Papendal!
New group
- 1 grote Fuji appel (of ander zoet appelras) aan stukjes gesneden met schil
- Flinke snuf kaneel
- ½ verse limoen aan 3 parten gesneden
- 2 eetlepels water
- Schep granola
- Eetlepel gebrande grove kokossnippers
- 150 gram Campina kwark (of hoeveelheid naar keuze voor een sterke start)
New group
- Doe de appelstukjes in een steelpan en voeg kaneel toe en knijp de limoenparten er over uit
- Voeg ca 2 eetlepels water toe
- Breng dit al roerende aan de kook
- Laat heel zachtjes 5 minuten door pruttelen
- De heerlijke zoete appelcompote is nu klaar (voor koud gebruik laat afkoelen)
- Doe een portie Campina kwark in een schaaltje
- Schep een portie appelcompote op de Campina kwark
- Bestrooi met de Granola en de gebrande kokossnippers
- Een heerlijke en goede “Wintersport”- start van de dag is nu klaar!