• 15 minuten voorbereiding
  • 1 persoon

Een creatie van Erik te Velthuis, chefkok van sportcerntrum Papendal!

New group

  • 1 grote Fuji appel (of ander zoet appelras) aan stukjes gesneden met schil
  • Flinke snuf kaneel
  • ½ verse limoen aan 3 parten gesneden
  • 2 eetlepels water
  • Schep granola
  • Eetlepel gebrande grove kokossnippers
  • 150 gram Campina kwark (of hoeveelheid naar keuze voor een sterke start)

New group

  1. Doe de appelstukjes in een steelpan en voeg kaneel toe en knijp de limoenparten er over uit
  2. Voeg ca 2 eetlepels water toe
  3. Breng dit al roerende aan de kook
  4. Laat heel zachtjes 5 minuten door pruttelen
  5. De heerlijke zoete appelcompote is nu klaar (voor koud gebruik laat afkoelen)
  6. Doe een portie Campina kwark in een schaaltje
  7. Schep een portie appelcompote op de Campina kwark
  8. Bestrooi met de Granola en de gebrande kokossnippers
  9. Een heerlijke en goede “Wintersport”- start van de dag is nu klaar!