‹ terug

Poffertjes met hangop, peer en pistachenootjes

  • 1 persoon
  • 10 minuten
  • Dafne likes recept

Een typisch oud Hollands nagerecht in een nieuw hip jasje. De hangop in combinatie met de poffertjes en pittige pistachenootjes maakt het een perfect recept voor een lekker uitgebreid zondagontbijtje.

Dafne Schippers

Ingrediënten

Voor de hangop:
1 l Campina magere yoghurt (0% vet)
Voor de poffertjes:
2 g gist
100 ml lauwwarme Campina volle melk
1 ei
100 g boekweitmeel
50 g tarwebloem
1 mespuntje zeezout
10 g Campina Botergoud Roomboter, gesmolten
Voor de topping:
1 peer, in stukjes
20 g pistachenoten, fijngehakt
1 el agavesiroop

Benodigdheden

kaasdoek of koffiefilterhouder + filterzakje
touwtje
mixer
poffertjespan
kwastje

Bereidingswijze

  1. Maak 24 uur van tevoren de hangop:
    1. Leg de kaasdoek in een schaal en schenk de yoghurt in het midden.
    2. Vouw de punten naar elkaar toe en bind dicht met het touwtje.
    3. Hang met het touwtje ergens een beetje hoog in de koelkast op. Zet er een schaaltje onder om het lekvocht op te vangen.
    4. Laat 1 nacht uitlekken en indikken.
  2. Los de gist op in een paar eetlepels lauwwarme melk. Meng daarna met de rest van de melk, 50 milliliter lauwwarm water, ei, boekweitmeel en de tarwebloem tot een beslag met behulp van een mixer. Breng op smaak met een beetje zeezout. Dek af en laat het beslag 30 minuten rijzen.
  3. Verhit de poffertjespan en kwast in met de boter. Giet de holtes tot ¾ vol met beslag.
  4. Laat de onderkant bruinen en draai om. Bak tot de tweede kant ook bruin is en de poffertjes gaar zijn.
  5. Leg de poffertjes op een bordje en verdeel er de peer, pistachenootjes en de agavesiroop over. Serveer de hangop ernaast.
Koop hier in de spaarshop jouw Dafne Likes kookboek met Campina Eurosparen.
Wist je dat…

Wist je dat het laagje vocht bovenop yoghurt heel gezond is? Het is een noodzakelijk onderdeel van yoghurt en zit boordevol lactoserum. Dat is rijk aan calcium en eiwitten.

Deel met je vrienden!

Misschien ook iets voor jou?