COB

COB

Bekijk hier de sfeerbeelden van de Campina Open Boerderijdagen 2022. Ben jij er volgend jaar ook bij?  Vrijdag 19 mei (dag na hemelvaart) en maandag 29 mei (tweede pinksterdag) 2023 laten melkveehouders door heel Nederland weer zien waar onze zuivel vandaan komt. Leuk en leerzaam voor het hele gezin! 

Wat is er te doen tijdens de Open Boerderijdagen?

Op de boerderijdagen is altijd van alles te doen. Afgelopen jaar waren er zelfs een aantal nieuwe spellen die niet alleen leuk zijn, maar ook nog eens leerzaam. Dubbel feest dus!

voer de koe

Voer de koe

Wat denk jij dat een koe eet? Voer de koe in dit spel met het juiste voedsel. De koe verteld je precies wat zij lekker vindt. Gooi je raak? Goed gedaan!

skippy

Skippy koe

Voel je net zo vrij en blij als een koe in de wei. Pak een skippy koe en skip erop los!

vissen

Melkpak vissen

Hoeveel melkpakken produceert een koe per dag? Ga op zoek naar het juiste antwoord door met een hengel melkpakken te vissen uit het hooi. Succes met vissen!

melkweg

Melkwegrace

Leg een uitdagend parcours af over tractor banden, strobalen en nog meer avontuurlijke boerderij obstakels. Tijdens het parcours leer je hoe melk van de boerderij bij jou op de eettafel belandt.

memory

Levensgroot memory

Leer door middel van een levensgroot memory spel welke producten er allemaal gemaakt worden van melk. Match kwark met kwark, vla met vla, etc. Wie heeft er als eerste de meeste setjes bij elkaar?

blindproeven

Blind proeven

Kun jij de smaken van verschillende zuivel producten onderscheiden? Test je kennis tijdens deze blind proeverij.