‹ terug

Flapjack met banaan, bosbessen en noten

  • 1 persoon
  • 20 minuten
  • Dafne likes recept

Tijdens een trainingsstage in Zuid-Afrika bleef hordeloper Gregory Sedoc maar praten over het heerlijke eiwitrijke flapjacks recept met Campina yoghurt die hij daar eerder had gegeten. In Kaapstad ontdekte ik dat hij gelijk had, en hoe! Ik kon haast niet wachten om naar huis te gaan en ze zelf te maken als bijvoorbeeld ontbijt. Ik heb flink geëxperimenteerd en deze flapjacks met fruit en noten vind ik de lekkerste.

Dafne Schippers

Ingrediënten

35 g speltmeel
½ schepje weipoeder (wheypoeder)
½ tl bakpoeder
½ tl kaneel
80 g Campina yoghurt (3% vet)
½ handje bosbessen (vers of uit de diepvries)
¼ tl vanille-extract
1 ei
½ tl Campina Botergoud Roomboter voor bakken en braden
Voor de topping:
1 banaan, in plakjes
15 g noten, grof gehakt
1 el honing

Bereidingswijze

  1. Meng het speltmeel, weipoeder, bakpoeder en de kaneel door elkaar in een kom.
  2. Meng in een andere kom de yoghurt met de bosbessen, het vanille-extract en het ei. Roer door het meelmengsel.
  3. Voeg zo nodig een beetje water toe, zodat de substantie niet te dik, maar nog wel stevig is.
  4. Smelt de kokosolie in een kleine koekenpan en bak een flapjack in ongeveer 7 minuten aan een kant bruin op laag vuur.
  5. Draai om en bak nog 5 tot 7 minuten.
  6. Verdeel tot slot de topping over de flapjack.
Koop hier in de spaarshop jouw Dafne Likes kookboek met Campina Eurosparen.
Wist je dat…

Door het hoge gehalte aan koolhydraten is dit ontbijtje ook geschikt om te eten voor een training. Laat de noten dan wel weg en kies voor magere Campina kwark. Door het hoge eiwitgehalte is dit ook een goede herstelmaaltijd. Laat de noten dan niet weg.

Deel met je vrienden!

Misschien ook iets voor jou?