‹ terug

Cheesecake met blauwe bes en magere vanille kwark

  • 12 personen
  • 25 minuten

Chef topsportrestaurant Papendal Erik te Velthuis heeft Campina vanille kwark gebruikt in een heerlijke cheesecake, afgemaakt met blauwe bessen. 

Ingrediënten

150 gr speculaasjes fijngemalen
110 gr banaan, fijngeprakt
4 eieren
250 gr biologische ricotta kaas
350 gr Campina magere vanille kwark
200 gr mango, fijngeprakt
30 gr gemalen kokos
1 cm rasp van verse gember
250 gr blauwe bessen

Benodigdheden

Springvorm, bakpapier, beslagkom, vork, mixer

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Neem een springvorm van 25 cm en bekleed de bodem met bakpapier
  3. Meng in een beslagkom de gemalen speculaas samen met de geprakte banaan tot een deeg. Dit gaat het beste met de handen door het deeg even goed te kneden tot een samenhangend deeg
  4. Leg de deegbol in het midden van de springvorm en verdeel dit met een vork over de taartbodem en druk het deeg wat aan
  5. Doe de ricotta kaas, kwark, mango, gember en kokos in een beslagkom en meng met de mixer mooi glad
  6. Mix 1 voor 1 de eieren er doorheen, dus na ieder ei even kort mixen tot er een homogeen beslag ontstaat
  7. Spatel vervolgens de blauwe bessen er door heen
  8. Giet het beslag op de biscuit bodem
  9. Bak de taart 40 minuten in het midden van de oven
  10. Daarna de oven uitzetten maar laat de taart er nog 15 minuten in staan
  11. De bovenkant van de taart moet nu mooi stevig aanvoelen
  12. Laat de taart afkoelen en snij in punten
Wist je dat…

Wist je dat de proteïne, waar kwark van nature rijk aan is, bijdraagt aan de groei en herstel van je spieren?

Deel met je vrienden!

Misschien ook iets voor jou?