‹ terug

Ontbijtsalade van vers tropisch fruit en magere kokoskwark

  • 1 persoon
  • 10 minuten
  • Dafne likes recept

Het eten in het olympisch dorp in Rio was niet om over naar huis te schrijven. Het Braziliaanse menu bestaat vooral uit vlees, veel koolhydraten en weinig groente. Gelukkig is het fruit daar wel superlekker. Denk aan: grote maracuja’s (passievrucht), mango, papaja en pitaya. Voor dit recept heb ik hier Campina magere milde kwark kokos aan toegevoegd. Met deze ontbijtsalade voel ik weer even de Braziliaanse zon.

Dafne Schippers

Ingrediënten

½ papaja, gehalveerd en zaadjes verwijderd
1 kiwi, in stukjes
1 kaki, in stukjes
1 (bloed)sinaasappel, geschild en in plakjes
6 el krachtgranola
5 el Campina magere milde kwark kokos

Bereidingswijze

  1. Vul de papaja met het in stukjes gesneden fruit.
  2. Verdeel de granola erover en schep de kokoskwark erop.
Koop hier in de spaarshop jouw Dafne Likes kookboek met Campina Eurosparen.
Wist je dat…

Wist je dat het belangrijk is om je eiwitten goed over de dag te verspreiden? Eet dit recept daarom ook eens als een 'uitgesteld toetje': vlak voor slapen gaan.

Deel met je vrienden!

Misschien ook iets voor jou?