Poffertjes met hangop, peer en pistachenootjes

1 persoon 10 minuten Dafne likes recept

Een typisch oud Hollands nagerecht in een nieuw hip jasje. De hangop in combinatie met de poffertjes en pittige pistachenootjes maakt het een perfect recept voor een lekker uitgebreid zondagontbijtje.

Dafne Schippers

Ingrediënten

  • Voor de hangop:
  • 1 l Campina magere yoghurt (0% vet)
  • Voor de poffertjes:
  • 2 g gist
  • 100 ml lauwwarme Campina volle melk
  • 1 ei
  • 100 g boekweitmeel
  • 50 g tarwebloem
  • 1 mespuntje zeezout
  • 10 g Campina Botergoud Roomboter, gesmolten
  • Voor de topping:
  • 1 peer, in stukjes
  • 20 g pistachenoten, fijngehakt
  • 1 el agavesiroop

Benodigdheden

  • kaasdoek of koffiefilterhouder + filterzakje
    touwtje
    mixer
    poffertjespan
    kwastje

Bereidingswijze

  1. Maak 24 uur van tevoren de hangop:
    1. Leg de kaasdoek in een schaal en schenk de yoghurt in het midden.
    2. Vouw de punten naar elkaar toe en bind dicht met het touwtje.
    3. Hang met het touwtje ergens een beetje hoog in de koelkast op. Zet er een schaaltje onder om het lekvocht op te vangen.
    4. Laat 1 nacht uitlekken en indikken.
  2. Los de gist op in een paar eetlepels lauwwarme melk. Meng daarna met de rest van de melk, 50 milliliter lauwwarm water, ei, boekweitmeel en de tarwebloem tot een beslag met behulp van een mixer. Breng op smaak met een beetje zeezout. Dek af en laat het beslag 30 minuten rijzen.
  3. Verhit de poffertjespan en kwast in met de boter. Giet de holtes tot ¾ vol met beslag.
  4. Laat de onderkant bruinen en draai om. Bak tot de tweede kant ook bruin is en de poffertjes gaar zijn.
  5. Leg de poffertjes op een bordje en verdeel er de peer, pistachenootjes en de agavesiroop over. Serveer de hangop ernaast.
Koop hier in de spaarshop jouw Dafne Likes kookboek met Campina Eurosparen.