Asperges met pappardelle, botersaus en een zacht gekookt eitje

4 personen 25 minuten

Van april tot juni is het weer het aspergeseizoen! Dé tijd van het jaar om te genieten van het ‘het witte goud’.Met Campina Botergoud hebben we nu een aantal heerlijke recepten ontwikkeld om deze periode optimaal te laten smaken. Houd je meer van de traditionele variant of ga je voor een aspergerecept met een twist? Bekijk alle recepten en laat je inspireren!

Ingrediënten

  • 100 gram Campina gezouten grasboter
  • 750 gram witte asperges
  • zout
  • ½ theelepel suiker
  • 300 gram pappardelle
  • 4 eieren (maat M)
  • 150 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • zout en versgemalen peper
  • 40 gram rucola

Benodigdheden

  • Fijne rasp

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges en snijd een stukje van de onderzijde van de steel af. Snijd de asperges in schuine stukken. Breng de asperges in een pan met water, een snufje zout en suiker aan de kook. Kook de asperges ca. 7 min. Zet het vuur uit, dek de pan af en laat de asperges ca. 8 minuten in het warme kookvocht nagaren.
  2. Kook intussen de pappardelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking al dente. Kook in een steelpan met kokend water de eieren ca. 6 minuten. Laat in een andere pan de grasboter op zacht vuur smelten. Pel de eieren.
  3. Schep in een grote diepe kom de asperges, pappardelle, gesmolten boter en Parmezaanse kaas door elkaar. Breng de pasta op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de pasta over 4 borden en garneer de pasta met rucola en een zacht gekookt eitje.
Wist je dat…

Het is bereid met room van melk van koeien die van lente- en zomergras eten voor een extra zachte roomboter. Campina Gezouten Grasboter is 100% natuurlijk en heerlijk op vers knapperig brood maar ook om in te bakken.