Appel yoghurt cake bereid met biologische volle yoghurt

12 personen 60 minuten

Probeer nu de overheerlijke 'Appel yoghurt cake' bereid met Campina Biologisch volle yoghurt. De bereiding van dit gerecht is ook te zien in het RTL 4 programma 'Miljuschka Kookt'.

Ingrediënten

  • 300 gr appel in stukjes
  • 1 el poedersuiker
  • 100 gr Campina Biologisch volle yoghurt
  • 3 eieren
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 3 tl kaneel
  • 4 el kristalsuiker
  • zeezout
  • 2 tl vanille extract
  • 125 gr lichte basterdsuiker
  • 225 gr boter, op kamertemperatuur - bijvoorbeeld: Campina botergoud bakken en braden

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Vet een bakblik van ongeveer 20 bij 30 in en bekleed met bakpapier, vet die ook licht in.
  3. Klop de boter luchtig met de suiker, tot het helemaal wit is. Klop dan een voor een de eieren en het vanille extract erdoor.
  4. Meng de appelblokjes met 1 el poedersuiker en schud dit even om.
  5. Spatel zelfrijzend bakmeel, kaneel, yoghurt en een snufje zeezout erdoor.
  6. Spatel als laatste de appelstukjes door het beslag.
  7. Giet het beslag in de cakevorm.
  8. Bak ongeveer 50-55 minuten tot de cake goudbruin en gaar is.
  9. Laat iets afkoelen, haal uit de vorm. Meng de suiker met de kaneel, doe in een platte schaal en druk de cake in de kaneelsuiker.
  10. Eetsmakelijk!