Een ode aan Epke namens Nederland

Campina lanceert de video ' Ode aan Epke': een eerbetoon aan Epke Zonderland, drievoudig wereldkampioen en winnaar van olympisch goud in 2012 op het onderdeel rekstok. Epke werkt al zeven jaar nauw samen met Campina. Met deze unieke en persoonlijke beelden wil Campina Epke veel succes wensen op weg naar zijn vierde en laatste olympische vlucht op de Olympische Zomerspelen van 2021 in Tokio.

De video toont nog niet eerder verschenen momenten uit de jeugd en sportcarrière van Epke Zonderland. De ode
eindigt met persoonlijke videoboodschappen van Epkes dierbaren, waarin zij hem succes wensen op de Olympische
Zomerspelen in Tokio. De voice-over van acteur Jacob Derwig draagt de ode voor en sluit af met de woorden: "Als een laatste applaus voor de man die durfde te vliegen. En wij, wij vlogen allemaal een stukje mee." De video is ontwikkeld en geproduceerd door Creative Agency TBWA\NEBOKO in samenwerking met Wefilm.

Zeven jaar hechte samenwerking

Campina staat met 'Ode aan Epke' ook stil bij het partnership van de afgelopen zeven jaar met Epke Zonderland. In 2015 sloegen beide de handen voor het eerst ineen, toen Epke boegbeeld werd van de campagne 'Sterk met Campina'. Met deze campagne moedigen Campina en Epke Nederland aan om gezonder te leven door middel van een goed ontbijt en voldoende beweging - een gedachtegoed dat beide partijen sindsdien omarmen en uitgedragen, met name tijdens de coronacrisis. De samenwerking leidde tevens tot de ontwikkeling van meerdere kwarkproducten. In 2018 werd Campina de Official Supplier van Olympisch TeamNL. Ook deze zomer gaat Campina kwark weer mee op reis, naar Epkes vierde Olympische Spelen. Campina voorziet de Nederlandse Olympische en Paralympische sporters ter plaatse van Campina kwark.

Zaterdag 24 juli aanstaande komt Epke Zonderland voor het eerst in actie tijdens de Olympische Spelen (03.00-05.30 uur in de ochtend, Nederlandse tijd).