Campina sponsor schaatsploeg Team Jumbo-Visma

Campina is vanaf dit seizoen trotse sponsor van schaatsploeg Team Jumbo-Visma. De samenwerking tussen Team Jumbo-Visma en Campina is een sterke en logische match, die de oer-Hollandse schaatssport en het oer-Hollandse zuivelmerk samenbrengt. Binnen het sponsorship helpt Campina de topsporters om het beste uit zichzelf te halen met advies over gezonde voeding en het leveren van zuivelproducten. Op 28 september 2020 vindt de officiële teampresentatie van de Team Jumbo-Visma schaatsploeg plaats. Deze presentatie vindt, in verband met covid-19, digitaal plaats en is onder andere live te zien via de kanalen van Team Jumbo-Visma.

Bas Roelofs, Managing Director Netherlands bij FrieslandCampina: "Schaatsen is een op en top Nederlandse sport, die nauw verbonden is met het boerenleven. Hele generaties hebben leren schaatsen op een bevroren slootje langs de weilanden. En verrassend veel topschaatsers hebben een
boerenachtergrond. Voor topsporters is, naast trainen en rust, gezonde voeding erg belangrijk. Wij zetten onze expertise op het gebied van voeding en onze Campina-zuivelproducten graag in om Team Jumbo-Visma te helpen om optimaal te presteren. We kijken uit naar een succesvol schaatsseizoen!"

"We zijn blij dat Campina vanaf dit seizoen onze schaatsploeg ondersteunt", aldus coach Jac Orie. "Zuivelproducten zijn een onmisbaar onderdeel van ons voedingspatroon. Het eten van proteïnerijke zuivel ondersteunt een optimaal herstel na een training, waardoor het een positief effect heeft op de belastbaarheid van onze schaatsers."

Voor Patrick Roest, schaatser van Team Jumbo-Visma én zoon van een melkveehouder is de samenwerking extra bijzonder: "Als boer leef je in alle seizoenen met de natuur en ben je graag actief bezig in de buitenlucht: in de winter hoort schaatsen daarbij, daar ben ik mee opgegroeid. Ook het eten van zuivel is mij met de paplepel ingegoten. Ik vind het erg lekker en bovendien is het een gezonde manier om mijn spieren te helpen herstellen na een zware training."