Campina met Olympisch én Paralympisch TeamNL mee naar Tokio

Suppliership met NOC*NSF breidt verder uit

In het Olympisch Stadion Amsterdam maken FrieslandCampina en NOC*NSF vandaag - op Wereldmelkdag - de uitbreiding van hun samenwerking bekend. Naast een verlenging van de samenwerking als supplier van Olympisch TeamNL ondersteunt Campina deze Spelen ook de Nederlandse paralympische sporters. Met Campina kwark, wei- en caseïne supplementen en voedingsadvies van zuivelexperts helpt Campina de topsporters op weg naar de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio. Daarnaast werd bekendgemaakt dat handbiker Jetze Plat deze zomer ook ambassadeur van Campina wordt, naast Dafne Schippers en Epke Zonderland.

Ondersteuning TeamNL

In dit jaar waarin de Spelen alsnog doorgaan, is het belang van veerkracht gebleken: voor de samenleving én voor alle sporters die hun planning een jaar moesten bijstellen. Daarom breiden Campina en NOC*NSF de samenwerking verder uit. Bas Roelofs, algemeen directeur FrieslandCampina Nederland: "We zijn ontzettend trots op de olympische en de paralympische sporters en dat wij hen deze Spelen weer mogen ondersteunen. Daarnaast vonden wij in handbiker Jetze Plat een fantastische nieuwe ambassadeur." Campina heeft als missie om de veerkracht van Nederland te voeden. Ondersteuning van het Olympisch en nu ook het Paralympisch TeamNL is daarom een logische volgende stap. Jetze Plat: "In topsport is zuivel een belangrijk onderdeel van de voeding: zuivel bevat proteïne wat bijdraagt aan spierherstel. Fantastisch dat Campina ons hier ook op het belangrijkste moment in onze sportcarrière van gaat voorzien. Ik kijk er daarnaast naar uit om samen met Campina de Paralympische Spelen nog meer onder de aandacht te brengen."

Veerkracht fysieke én geestelijke fitheid

Ter ere van deze volgende stap kwamen de chefs de mission Pieter van den Hoogenband en Esther Vergeer, topsporters Dafne Schippers, Epke Zonderland en Jetze Plat, en Humberto Tan vandaag samen in het Olympisch Stadion Amsterdam. Aan tafel bespraken zij - deels digitaal - het belang van voeding en veerkracht in topsport. Esther Vergeer, chef de mission Paralympisch TeamNL: "'Sterk' zijn gaat niet alleen over fysieke fitheid, maar ook over mentale kracht. Lichamelijke en geestelijke vitaliteit hangen onlosmakelijk met elkaar samen, en worden bevorderd door een gezonde levensstijl." Pieter van den Hoogenband, chef de mission Olympisch team: "Goede voeding speelt een essentiële rol in het verbeteren van sportprestaties. Het betekent veel voor de Nederlandse ploeg in Tokio dat Campina daar aanwezig is. Al jaren trekken we met veel plezier samen met Campina op: om mensen te inspireren gezonder te leven en daardoor met meer veerkracht in het leven te staan."

Tot slot bespraken de atleten hoe zij het vuur in zichzelf aanwakkeren in aanloop naar de Spelen. Symbolisch staken zij het vuur aan in het Olympisch Stadion Amsterdam, waar het eerste Olympisch vuur ooit heeft gebrand. Campina kijkt als trotse supplier van TeamNL uit naar een prachtig sportjaar en wenst de atleten alle succes en (veer)kracht toe op weg naar Tokio.