• 25 minuten voorbereiding
  • 4 personen

Van april tot juni is het weer het aspergeseizoen! Dé tijd van het jaar om te genieten van ‘het witte goud’. Met Campina Grasboter ongezouten/gezouten roomboter hebben we nu een aantal heerlijke recepten ontwikkeld om deze periode optimaal te laten smaken. Houd je meer van de traditionele variant of ga je voor een aspergerecept met een twist? Bekijk alle recepten en laat je inspireren!

Ingrediënten

  • 150 g Campina ongezouten grasboter
  • 1-1½ kilogram witte asperges
  • 1 citroen
  • ½-1 eetlepel honing
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • ½ theelepel suiker
  • 300-400 gram gepelde gamba’s
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 kilogram kleine nieuwe aardappeltjes

Benodigdheden

  • Fijne rasp
  • Citruspers

Bereidingswijze

  1. Laat de grasboter in een steelpan op zacht vuur smelten. Let op dat het vuur heel laag staat, de boter mag niet bruin worden.
  2. Was de citroen, rasp de schil (alleen het gele deel van de schil) en pers een halve citroen uit.
  3. Neem de gesmolten grasboter van het vuur. Schep met een lepel het witte schuim van de gesmolten grasboter af. Schenk het heldergele deel van de gesmolten grasboter in een kom. Het witte schuim en bezinksel, dat in de steelpan achterblijft, gebruik je niet.
  4. Roer de citroenrasp, 1-2 eetlepels citroensap, honing, zout en peper door de heldergele boter.
  5. Neem 1 kg kleine nieuwe aardappeltjes voor 4 personen. Boen de aardappeltjes goed schoon, halveer ze en kook ze in een pan met weinig water en zout in 15-20 minuten gaar. Giet de aardappeltjes af.
  6. Neem 1 tot 1,5 kilogram witte asperges voor 4 persoon. Schil de asperges en snijd een stukje van de onderzijde van de steel af. Breng de asperges in een grote pan met water, 1 snufje zout en 1/2 theelepel suiker aan de kook. Kook de asperges ca. 7 min. Zet het vuur uit, dek de pan af en laat de asperges ca. 8 minuten in het warme kookvocht nagaren.
  7. Neem 300-400 gram gepelde gamba's voor 4 personen. Verhit 1 klontje Campina grasboter in een koekenpan en fruit hierin 1 fijngesnipperd sjalotje met 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 fijngehakte rode peper. Voeg de gamba's toe en bak deze ca. 5 minuten op hoog vuur. Blus de gamba's af met wat citroensap (of een scheutje witte wijn) en maak het gerecht op smaak met zout en versgemalen peper.