Reuze flan recept met biologische volle melk

8 personen 50 minuten

Probeer nu het overheerlijke 'Reuze flan recept' bereid met Campina Biologische volle melk. De bereiding van dit gerecht is ook te zien in het RTL 4 programma 'Miljuschka Kookt'.

Ingrediënten

  • 400 gr suiker, verdeeld
  • 875 ml Campina Biologisch volle melk
  • 6 eieren
  • 1/2 tl zout
  • 3 tl vanille extract

Benodigdheden

  • 1 ronde ovenschaal van 24 cm
  • 1 grote bak waar de ovenschaal in past

Bereidingswijze

  1. In   een steelpan met stevige bodem, doe je de helft van de suiker (200 gr) in en laat dit smelten. Eenmaal gesmolten, blijf je het koken tot je een goudbruine karamel krijgt. Zorg dat het niet verbrand!
  2. Neem een ronde ovenschaal van 24 cm rond (niet ingevet) en giet het daarin. Draai even rond om het egaal te verdelen over de ovenschaal.
  3. Zet de ovenschaal in een grote ovenschaal. Daar komt straks heet water in.
  4. Verwarm de oven voor op 180˚C.
  5. In een grote steelpan verwarm je de melk tot tegen het kookpunt aan. Haal van het vuur.
  6. In een grote kom klop je de eieren, zout en de rest van de suiker samen. Doe 250 ml van de warme melk bij het eimengsel. Meng dit door en giet vervolgens alles bij de melkpan en roer het goed.
  7. Doe de vanille erdoor.
  8. Giet dit voorzichtig in de klaarstaande ovenschaal.
  9. Voeg nu heet water toe aan de grote bak tot ongeveer ¾ hoogte van je ronde ovenschaal. Bak het geheel in de oven voor 35-40 minuten of tot het midden net stevig is geworden. Het zal nog wiebelen. Haal uit de oven en laat minimaal een uur afkoelen.
  10. Zet dan in de koelkast voor een nacht.
  11. Ga met een mes langs de zijkanten van de flan. Leg een groot bord op de schaal en draai in een beweging om. Let op: er komt meestal nog flink wat vocht extra uitlopen.
  12. Seveer en geniet!