Rabarbertaart met biologische karnemelk

8 personen 55 minuten

Probeer nu de overheerlijke 'Rabarbertaart' bereid met Campina Biologische karnemelk. De bereiding van dit gerecht is ook te zien in het RTL 4 programma 'Miljuschka Kookt'.

Ingrediënten

  • 350 gr bloem
  • 250 ml Campina Biologische karnemelk
  • 1 tl bakpoeder
  • 225 gr suiker
  • 100 gr appelmoes
  • 1 ei
  • 100 gr gesmolten boter - bijvoorbeeld Campina bakken en braden
  • 300 gr rabarber, in kleine stukjes gesneden
  • 1-2 el amandelschaaf

Benodigdheden

  • 1 springvorm van 22-24 cm doorsnede
  • bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C
  2. Meng de bloem, bakpoeder, zout en de suiker samen en mix het even door.
  3. In een andere kom meng je de karnemelk vervolgens met de gesmolten boter, de appelmoes en het ei.
  4. Voeg alles toe aan je bloemmengsel en mix het even goed door. Meng niet te lang. Dit is niet nodig.
  5. Roer de rabarberstukjes erdoor.
  6. Bekleed een springvorm van 22-24 cm diameter met bakpapier en vet de randen goed in. Doe het beslag in de vorm en bestrooi met wat amandelschaafsel. Heb je geen bakvorm in de juiste maat? Je kunt het evengoed gebruiken. Hou alleen rekening met een afwijkende hoogte van de taart en een afwijkende baktijd. In een tulbandvorm bakken kan ook!
  7. Zet in de voorverwarmde oven en bak voor ongeveer 45 minuten of tot het goudbruin en gaar is. Check of het taartje gaar is door met een houten prikker te checken. De prikker moet schoon uit het taartje komen. Zo niet verleng de baktemperatuur dan iets.
  8. Laat je taartje volledig afkoelen.
  9. Eetsmakelijk!