Pannacotta met aardbeien bereid met biologische volle yoghurt

6 personen 10 minuten

Probeer nu de overheerlijke 'Pannacotta met aardbeien' bereid met Campina Biologische volle yoghurt. De bereiding van dit gerecht is ook te zien in het RTL 4 programma 'Miljuschka Kookt

Ingrediënten

  • 4 blaadjes gelatine
  • 50 ml citroensap
  • 340 ml slagroom
  • 110 gr suiker
  • 500 gr Campina Biologisch volle yoghurt
  • 1 tl vanille extract of merg uit een vanillestokje
  • 200 gr verse aardbeien

Bereidingswijze

  1. Zet de blaadjes gelatine in een kom met koud water in de week voor minimaal 5 minuten.
  2. Doe het citroensap, de slagroom en de suiker bij elkaar in een steelpannetje. Zet dit op het vuur en verwarm tot de suiker is opgelost en de room goed warm is maar nog niet kookt. Knijp de gelatine uit en roer dit door het warme mengsel. Voeg de yoghurt en de vanille erbij en roer alles goed door.
  3. Giet in je klaarstaande pannacotta vormpjes, dek af met plastic folie en zet dit minimaal 4 uur in de koelkast maar liever nog langer.
  4. Wil je de pannacotta uit het vormpje halen, vul dan een ruime kom met heet water en hou het vormpje daar even kort in. Je ziet als het goed is dat de randen iets ‘smelten’ en zo los laten. Keer om op een bord, hou de kom en het vormpje goed vast, draai om en schud het in een keer eruit.
  5. Serveer de pannacotta met de verse aardbeien.
  6. Eetsmakelijk!