Ontbijtmuffin on the go

1 persoon 5 minuten

Drukke ochtend en eigenlijk geen tijd om even rustig thuis te ontbijten? Heb je wel eens gedacht aan ontbijt muffins? Een lekker makkelijk vullend ontbijtje dat je ’s avonds al kan maken. Met allemaal goede bouwstoffen om de dag mee te starten, zoals Campina melk.

Ingrediënten

  • 125 gram havermout
  • 125 milliliter Campina halfvolle melk
  • 2 eieren
  • 2 bananen
  • 2 theelepels kaneel
  • flinke hand walnoten
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 flinke eetlepel kokosbloesemsuiker of honing (optioneel, want de bananen maken de muffins al lekker zoet. Maar voor de échte zoetekauwen…)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Super simpel: doe alle ingrediënten bij elkaar in een keukenmachine en maal kort tot een vloeibaar mengsel. Er mogen best wat stukken inzitten, da’s lekker. Houd wel een paar walnoten achter als topping.
  3. Schep vervolgens het mengsel in muffinvormpjes.
  4. Hak de achtergehouden walnoten iets fijn en strooi ze over het muffinbeslag.
  5. Bak de muffins in 30 minuten gaar.

TIP: maak de muffins de avond vantevoren.