De primeur van mijn blog – het allereerste recept – mag natuurlijk niet ontbreken. Hoe trots?!
Dafne Schippers
Ingrediënten
Voor de bodem
60 g havermeel
20 g Campina Botergoud ongezouten roomboter
50 g hazelnoten
100 g medjooldadels, ontpit
1 tl kaneel
Voor de vulling
4 gelatineblaadjes
200 g Campina magere milde kwark naturel
200 g aardbeien + extra om te garneren
100 g blauwe bessen
2 el gemalen kokos
3 el honing
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 150 °C. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
Meng de ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine tot een stevig geheel.
Doe in de bakvorm en druk aan met de achterkant van een lepel. Bak de bodem 20 minuten in de oven en laat daarna afkoelen.
Week de gelatine in water.
Doe de kwark, aardbeiden, blauwe bessen, kokos en de honing in de blender en mix het tot een glad geheel. Verwarm 4 eetlepels water in een pannetje en los hierin de al voorgeweekte gelatine op. Meng door het kwakmengsel.
Verdeel de kwarkvulling over de afgekoelde taartbodem en zet minimaal 2 uur in de koelkast of tot de vulling mooi stijf is geworden. Versier met aardbeien of ander rood fruit en serveer.
Benodigdheden
Ronde bakvorm (22 cm)
Bakpapier
Keukenmachine
Blender
Wist je dat…
Kwark en melk zijn van nature rijk aan proteïne. Dit draagt bij aan de groei en het herstel van je spieren.