Kwarktaart met aardbeien en kokos

6 personen 50 minuten Dafne likes recept

De primeur van mijn blog – het allereerste recept – mag natuurlijk niet ontbreken. Hoe trots?!

Dafne Schippers

Ingrediënten

  • Voor de bodem
  • 60 g havermeel
  • 20 g Campina Botergoud ongezouten roomboter
  • 50 g hazelnoten
  • 100 g medjooldadels, ontpit
  • 1 tl kaneel

  • Voor de vulling
  • 4 gelatineblaadjes
  • 200 g Campina magere milde kwark naturel
  • 200 g aardbeien + extra om te garneren
  • 100 g blauwe bessen
  • 2 el gemalen kokos
  • 3 el honing

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
  2. Meng de ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine tot een stevig geheel.
  3. Doe in de bakvorm en druk aan met de achterkant van een lepel. Bak de bodem 20 minuten in de oven en laat daarna afkoelen.
  4. Week de gelatine in water.
  5. Doe de kwark, aardbeiden, blauwe bessen, kokos en de honing in de blender en mix het tot een glad geheel. Verwarm 4 eetlepels water in een pannetje en los hierin de al voorgeweekte gelatine op. Meng door het kwakmengsel.
  6. Verdeel de kwarkvulling over de afgekoelde taartbodem en zet minimaal 2 uur in de koelkast of tot de vulling mooi stijf is geworden. Versier met aardbeien of ander rood fruit en serveer.

Benodigdheden

Ronde bakvorm (22 cm)
Bakpapier
Keukenmachine
Blender