Kokos kwark bar

1 persoon 5 minuten

Ingrediënten

  • Cherry chia jam:
  • 1 kopje bevroren pitloze kersen
  • 2 el honing
  • 2 el chiazaad

  • Bodem:
  • 1 kopje walnoten
  • ½ kopje suikervrije kokosnootstukjes
  • 1 tl kokosolie
  • 5 pitloze dadels

  • Vulling:
  • 1 kopje Campina Magere Milde kwark Kokos
  • 3 tl honing
  • 1 el vanillepoeder
  • Extra nodig: rechthoekige bakvorm, bekleed met bakpapier

Bereidingswijze

  1. Voor de cherry chia jam: zet de bevroren kersen in een kleine sauspan op middelhoog vuur. Roer 5-10 minuten, tot ze uit elkaar vallen, voeg dan honing en chiazaad toe.
  2. Prak het goed fijn met een vork en doe de mix in een luchtdicht doosje.
  3. Laat het minimaal 1 uur koud worden in de koelkast.
  4. Voor de bodem: meng alle ingrediënten in een blender of foodprocessor. Het is smeuïg genoeg om aan elkaar te plakken. Voeg anders nog wat kokosolie toe.
  5. Duw de mix stevig op de bodem en zorg ervoor dat het gelijk verspreid is.
  6. Voor de vulling: meng in een klein bakje alle ingrediënten.
  7. Voeg eventueel een zoetmaker zoals honing toe als dit nodig is.
  8. Giet de mix voorzichtig op de bodem in de bakvorm.
  9. Verdeel dan ongeveer de helft van de jam over de Campina Magere Milde kwark Kokos.
  10. Zet de kwarkbar ongeveer 2 uur in de diepvries.
  11. Snijd de kwarkbar in 12 gelijke stukken voor het serveren.