Griesmeelpudding met biologische volle melk en aardbeien

4 personen 15 minuten

Probeer nu de overheerlijke 'Griesmeelpudding' bereid met Campina biologische volle melk. De bereiding van dit gerecht is ook te zien in het RTL 4 programma 'Miljuschka Kookt'.

Ingrediënten

  • 700 ml Campina Biologisch volle melk
  • 125 ml slagroom
  • 1 tl vanille pasta (of extract)
  • 100 gr suiker
  • 100 gr griesmeel
  • 250 gr verse aardbeien
  • 1 kaneelstokje
  • 2 el geleisuiker

Benodigdheden

1 puddingvorm van ongeveer een liter of vier kleine puddingvormpjes

Bereidingswijze

  1. Doe de melk, de slagroom en 100 gr suiker in een pannetje en breng dit aan de kook. Voeg de vanillepasta toe.
  2. Haal de pan van het vuur en strooi hier al roerend het griesmeel in. Zet de pan weer terug en laat het heel rustig pruttelen voor ongeveer 5 minuten. Het moet indikken. Blijf wel    regelmatig roeren en zorg dat het niet aanbrandt.
  3. De puddingvorm spoel je af met water (niet afdrogen)
  4. De pap giet je in de vorm, dek het af met plastic folie en laat het goed afkoelen. Zet het daarna in de koelkast en laat het minimaal 4 uur opstijven.
  5. Maak de aardbeien schoon en snij kleiner. Zet deze op in een klein pannetje met 1 of 2 eetlepels suiker en een heel klein beetje water. Doe het kaneelstokje erbij.
  6. Breng aan de kook en laat even doorkoken tot de aardbeien een beetje uit elkaar beginnen te vallen. Je wilt een compote achtige structuur hebben.
  7. Laat afkoelen (ongeveer 4 uur). 
  8. De pudding keer je om op een bord en serveer je met de aardbeien eroverheen.
  9. Eetsmakelijk en geniet!