Griekse melktaart (galatopita) bereid met biologische volle melk

8 personen 30 minuten

Probeer nu de overheerlijke 'Griekse melktaart (galatopita)' bereid met Campina Biologisch volle melk. De bereiding van dit gerecht is ook te zien in het RTL 4 programma 'Miljuschka Kookt'.

Ingrediënten

  • 1 liter Campina Biologisch volle melk
  • 200 gr suiker
  • 90 gr griesmeel
  • 30 gr maizena
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • rasp van 1 citroen
  • 1 snufje zout
  • 90 gr boter

 

Voor de coating

  • 2 el water
  • 1 ei
  • 2 el suiker

 

Om te serveren

  • 2 el suiker
  • 1 el honing
  • 1 el kaneel
  • verse munt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
  2. In een pan doe je de melk en suiker en breng aan de kook.
  3. In een andere kom meng je de griesmeel en maizena en dit meng je even goed door. Voeg de eieren, vanille extract, citroenrasp en zout toe en meng dit goed door met een garde.
  4. Met een soeplepel voeg je langzaam de hete melk toe aan de kom met de eieren terwijl je constant blijft roeren.
  5. Voeg alles weer terug in de kookpan en verhit het tot het begint in te dikken.
  6. Haal van het vuur en voeg de boter toe, tot deze gesmolten is en goed gemengd.
  7. Boter een ronde ovenschaal van ongeveer 27 cm goed in en besprenkel met wat griesmeel. Giet het mengsel erin en strijk eventueel glad met een spatel.
  8. In een ander kommetje meng je het water, ei en suiker voor de coating en dit mix je even goed door.
  9. Met een kwastje strijk je dit nu over het hele oppervlak van de melktaart en bak het nu in de oven voor 40-45 minuten.
  10. Haal van het vuur en laat het minimaal 4 uur afkoelen.
  11. Serveer met suiker, honing, kaneel en munt
  12. Eetsmakelijk!