Griekse kipspiesen met Griekse salade bereid met biologisch volle yoghurt

persoon 30 minuten

Ingrediënten

  • 6 teentjes knoflook, gepeld
  • 120 ml Campina Biologisch volle yoghurt
  • 2 el honing
  • 2 el limoensap
  • 1 tl zeezout
  • 800 gr kipdijfilet, zonder vel en in stukken gesneden
  • 2 el gehakte koriander, als garnering
  • 2 el tijm
  • 500 gr mooie tomaten, in kwarten
  • 1 komkommer, in plakjes
  • 100 gr olijven zonder pit
  • 1 el gedroogde oregano
  • 2-3 el goede olijfolie

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Pennen (spiezen)

Bereidingswijze

  1. Doe de knoflookteentjes, de yoghurt, honing, limoensap, oregano, tijm en zeezout in de kom van een staafmixer of in je keukenmachine en draai tot je een glad geheel hebt.
  2. Leg de kip in een schaal en doe de marinade erover. Laat de kip minimaal 4 uur of liever nog een nacht marineren in de koelkast.
  3. Als je klaar bent om ze verder te bereiden haal je ze uit de koeling en doe ze op pennen. Er mag best nog flink wat marinade aan de kip zitten dus veeg het er niet allemaal af.
  4. Gril de spiezen op de grilplaat, barbecue of in de grilpan tot gaar en goudbruin. Serveer met de verse koriander.
  5. In de tussentijd maak je de salade. Hiervoor neem je een mooie schaal en je verdeelt hier de tomaten, olijven en komkommer in. Leg de plak feta er bovenop, bestrooi met wat van de gedroogde oregano en doe de olijfolie eroverheen.
  6. Eetsmakelijk!