Granolataart met biologische yoghurt

4-6 personen 20 min minuten

Probeer nu de overheerlijke 'Granolataart' bereid met Campina Biologische volle yoghurt. De bereiding van dit gerecht is ook te zien in het RTL 4 programma 'Miljuschka Kookt'.

Ingrediënten

  • 500 g Campina biologische volle yoghurt
  • 1 Limoen
  • 50 ml honing
  • 1 Mango
  • 10 aardbeien
  • 10 bramen
  • 4 vijgen
  • 10 trosjes aalbessen
  • handvol bosbessen
  • handvol groene druiven
  • 1 eiwit
  • 3 eetlepels kokosvet
  • 50 ml maple syrup
  • 50 gram geschaafde amandelen
  • 150 gram haverflokken

Benodigdheden

320 gram poedersuiker

Bereidingswijze

  1. Bekleed een zeef met een schone doek of kaasdoek. Hang boven een kom en schenk de yoghurt in de doek. Laat een paar uur uitlekken, zodat je een dikke yoghurt (hangop) overhoudt.
  2. Verwarm de oven op 175 graden.
  3. Smelt daarna het kokosvet met de honing.
  4. Meng dan de havervlokken, amandelen en kokos en giet daar het kokos-honing vet bij.
  5. Roer nu het eiwit er doorheen.
  6. Druk alles in een taartvorm met een losse bodem van 24 cm doorsnede.
  7. Bak de taart 20 minuten. Meng nu de uitgelekte yoghurt met de honing en het rasp en sap van 1 limoen.
  8. Verdeel de yoghurt en het fruit over de taart en je kunt genieten van een heerlijke granola taart als ontbijt. Of op welk moment van de dag dan ook…