Gepekelde zalmhaas met ei, ingelegde groenten en mierikswortelyoghurt

4 personen 45 minuten

Ingrediënten

  • 900 g (2 potten) Campina Biologische boerenyoghurt
  • 500 g zalmhaas (rugfilet)
  • 1 bosje (witte) radijs
  • 1 kleine koolrabi
  • ¼ komkommer
  • 6 verse eieren
  • 2 eetlepels mierikswortelpasta
  • 25 ml sushi seasoning (verkrijgbaar o.a. bij de Toko)
  • 25 ml extra vierge olijfolie
  • 50 ml wittewijnazijn
  • 1 limoen
  • 1 citroen
  • 1 bosje waterkers
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Voorbereiding

  1. Snijd het rugstuk van de zalmmoot in een lange filet (of vraag dit aan je visboer). Bestrooi de filet aan beide kanten met fijn zout en leg minimaal 4 uur in de koelkast.

Ei pocheren

  1. Zet een pan water met 2 liter water en de wittewijnazijn op het vuur en breng net aan de kook. Pocheer de eieren voorzichtig zoals in de video hierboven en houd ze apart.
  2. Bewaar het pocheervocht om de eieren straks weer in op te warmen.

Ingelegde groenten

  1. Snijd de komkommer, koolrabi en de radijs in verschillende plakjes en blokjes en maak deze aan met de olijfolie, sushi seasoning, zout en sap van een halve limoen.
  2. Kun je geen sushi seasoning vinden, maak het dan zelf door 6 el rijstazijn te mengen met 2 tl zout en 4 tl kristalsuiker. Verwarm het mengsel totdat de suiker is gesmolten en laat afkoelen.

Mierikswortelyoghurt

  1. Meng 200 gram yoghurt met 1 eetlepel mierikswortelpasta en het sap van een halve citroen. Breng op smaak met peper en zout.

Bijna klaar!

  1. Snijd de gepekelde zalmhaas in plakken en pluk de mooiste blaadjes van de waterkers. Warm de gepocheerde eieren weer zachtjes even op in het bewaarde vocht.

Bord opmaken

  1. Gebruik vier grote platte borden. Schep per bord twee eetlepels van de mierikswortelyoghurt op en rangschik het ei, de plakjes gepekelde zalmhaas, de ingelegde groenten en de takjes waterkers eroverheen.