Gegrilde lamskoteletten van de barbecue met gepofte aubergine en vinaigrette van chimichurri en boerenyoghurt

4 personen 45 minuten

Ingrediënten

  • 8 lamskoteletten
  • 2 aubergines
  • 1 Romeinse sla
  • 1 pot Campina Biologisch boerenyoghurt
  • 1/2 bosje oregano
  • 1/2 bosje platte peterselie
  • 1/2 bosje koriander
  • 1/4 ingemaakte citroen
  • 30 g jalapenos
  • 50 ml sushi seasoning
  • 1 citroen
  • 3 tenen knoflook
  • 2 sjalotten
  • 200 ml olijfolie
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  1. Pekel de lamskoteletten door ze aan beide kanten lichtjes te zouten en zet ze in de koelkast voor vier uur.

Chimichurri

  1. Meng de kruiden, 1 sjalot, jalapeños, de 1/4 zoute citroen (gebruik zowel het vruchtvlees als de schil), olijfolie, sushi seasoning en sap van een halve citroen in de keukenmachine/ staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout. Zet de chimichurri apart.

Aubergine

  1. Halveer de aubergine door de lengte. Snijd het vruchtvlees kruislings in en besprenkel met olijfolie. Grill de aubergines goudbruin en gaar gedurende circa 10 minuten op de barbecue.
  2. Fruit 2 knoflooktenen en 1 sjalot met olijfolie in een steelpannetje glazig.
  3. Haal de aubergines van de barbecue en hak in grove stukken. Breng hierna op smaak met de gefruite knoflook en sjalot.

Yoghurt-vinaigrette

  1. Schep 6 eetlepels Campina Biologisch boerenyoghurt in een bakje en meng dit met een snuf zout, peper en een halve geraspte knoflook.
  2. Schep 4 eetlepels groene olie van de chimichurri (zonder bezinksel) en meng deze voorzichtig in een paar draaien met de stevige yoghurt. Zorg dat het niet volledig met elkaar mengt.

Sla

  1. Verwijder de buitenste donkere bladen van de Romeinse sla en snijd de resterende bladen van de Romeinse sla in 12 grove stukken en breng de sla op smaak met 3 eetlepels chimichurri (het bezinksel).

Lamskoteletten

  1. Grill de lamskoteletten gedurende 2 minuten per kant op de barbecue en breng op smaak met peper.

Bord opmaken

  1. Verdeel per persoon 1 lepel van de yoghurt-vinaigrette speels op een bord en leg hier 2 eetlepels van de gebarbecuede aubergine op het bord over de yoghurt-vinaigrette.
  2. Leg hier bovenop per persoon 2 lamskoteletten en garneer met 3 blaadjes Romeinse sla.