Bruschetta met truffle kerriespread van milde magere kwark

4 personen 15 minuten

Campina kwark is er niet alleen voor ontbijt of lunch, maar je kan er ook heerlijke spreads mee maken! Probeer eens 1 van onderstaande recepten uit op geroosterd brood.

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook zeer fijn gehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 theelepels wasabi uit tube
  • 1 cm verse gemberwortel geraspt
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • Druppels truffelolie (Pas op! Te veel is niet lekker!)
  • 1 pot 500 gram Campina magere milde kwark

Benodigdheden

  • Steelpan
  • Garde

Bereidingswijze

  1. Zet een steelpan op het vuur
  2. Verwarm de olijfolie en bak al roerend met de garde heel zachtjes de knogloook (niet laten kleuren)
  3. Voer gelijk de kerrie toe en al roerend zwetend bakken (dit heet myoteren en dan geeft de kerrie pas echt smaak af!). 1 minuut bakken is voldoende
  4. Zet de pan van het vuur
  5. Voeg wasabi, gemberwortel en gembersiroop toe en even goed doorroeren en af laten koelen
  6. Voeg de Campina magere milde kwark toe bij het afgekoelde mengsel
  7. Breng de finishing touch in smaak met enkele druppels truffelolie, doe dit heel secuur