Aardappelgratin met biologische volle melk

4 personen 40 minuten

Probeer nu de overheerlijke Aardappelgratin bereid met Campina Biologische volle melk. De bereiding van dit gerecht is ook te zien in het RTL 4 programma 'Miljuschka Kookt'.

Ingrediënten

  • snuf nootmuskaat
  • 3dl Campina Biologisch volle melk
  • 3 dl room
  • 1 kilo vastkokende aardappels
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el mosterd
  • Boter - bijv. Campina Botergoud Bakken & Braden

Benodigdheden

Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm eerst de oven voor op 200 graden.
  2. Snij dan de aardappels in dunne plakjes ongeveer zo dik als een euro.
  3. Breng dan vervolgens de aardappels met de room, melk, mosterd, zout, peper en nootmuskaat aan de kook.
  4. Kook dit geheel voor 10 minuten.
  5. Smeer nu een ovenschaal in met de binnenkant van een doormidden gesneden teen knoflook.
  6. Beboter de schaal en stort het aardappelmengsel erin.
  7. Zet dit alles voor ongeveer 20-25 minuten in de oven of tot goudbruin en gaar.
  8. Eetsmakelijk!