Koeien vrolijk naar buiten tijdens opening boerenseizoen

Het is vandaag de officiële eerste dag van de lente. Campina luidt aan het begin van de lente traditiegetrouw het boerenseizoen in. Campina ambassadeur en topschaatser Patrick Roest had de eer om de staldeuren te openen op de boerderij van boer Edwin in Baarn waar de koeien voor het eerst dit jaar uitgelaten de wei in gingen.

Met het openen van de staldeuren viert Campina de start van het boerenseizoen en loeit de lente weer. Melkveehouders kijken er ieder jaar naar uit hun koeien weer in het weiland te zien. Zo ook Boer Edwin die sinds 2015 de boerderij heeft overgenomen van zijn oom. Edwin: "Met de start van de lente begint het seizoen dat de koeien in de wei kunnen grazen. Als boer is dat voor mij elk jaar weer een mooi moment, en dit jaar straalt het extra positiviteit uit. Koeien die de lente tegemoet dansen in het verse landschap, dat is toch prachtig!"

Campina-ambassadeur Patrick Roest sluit zich daarbij aan: "Ik ben na het schaatsseizoen het liefst veel buiten en kijk dus altijd uit naar het begin van de lente. Ik ben zelf opgegroeid op een boerderij en voor mij horen weilanden waar de koeien staan te grazen echt bij het Nederlandse landschap en het voorjaar."

Samen sterk voor de natuur

Melkveehouder Edwin Daatselaar is bewust bezig met landschapsbeheer en het versterken van de natuur op en rondom zijn bedrijf. Hij levert met trots melk met het On the way to PlanetProof-keurmerk. Deze duurzamere melk voldoet aan hoge eisen op het gebied van dierenwelzijn, natuur en klimaat. Zo maakt Edwin gebruik van zonnepanelen voor duurzame energie, heeft hij massageborstels voor de koeien in de stal geïnstalleerd en zaait hij kruidenrijk grasland om een grotere verscheidenheid aan insecten aan te trekken. FrieslandCampina omarmt, in samenwerking met Natuurmonumenten, de ambitie om een substantiële toename van natuuroppervlak op het boerenland te realiseren. Dit geeft meer ruimte voor weidevogels, kwetsbare planten en dieren en zorgt ervoor dat het mooie Nederlandse landschap behouden blijft voor volgende generaties. Door het kopen van Campina producten met het On the way to PlanetProof-keurmerk, steunt de consument de boeren die zich hier voor inzetten.