kwark

kwark

Introductie nieuwe smaken

Bekijk hier hoe de nieuwe smaken bekend werden gemaakt tijdens de perslunch op Sportcentrum Papendal!

Kwark met een vleugje!

Campina heeft meerdere soorten kwark met een vleugje in de winkel liggen: Magere kwark Mango, Magere kwark Aarbei, Magere kwark Kokos en Magere kwark Vanille. Sommige smaken zijn samen met Epke Zonderland en Dafne Schippers ontwikkeld. Probeer nu eens deze smaken om te variëren tijdens het ontbijt of tijdens je snack moment.  

kwark aardbei

Wat is het verschil tussen kwark en kaas?

Wat is het verschil tussen kwark en kaas? Kwark is eigenlijk een soort verse kaas. Twee belangrijke verschillen in het productieproces bepalen het onderscheid. Bij kwark lekt het vocht er uit, bij kaas wordt het vocht er uit geperst. Kwark is na dit proces klaar voor gebruik, maar kaas rijpt nog minstens 6 weken.

Wist je dat?

  • Melk bevat ongeveer 3,5 gram eiwit per 100 milliliter. Kwark bevat door het uitlekken tijdens het bereidingsproces bijna meer dan drie keer zoveel eiwit dan melk.
  • De soort kwark hangt onder andere af van het type melkzuurbacteriën, de fermentatietijd, de fermentatietemperatuur en het vetgehalte van de melk. Volle kwark wordt bijvoorbeeld gemaakt van volle melk en magere kwark van magere melk
  • Kwark wordt in België plattekaas genoemd. Een andere naam, maar hetzelfde product.
epke

Hoeveel proteïnen heb jij nodig?

Campina kwark is rijk aan proteinen, wat bijdraagt aan de opbouw en het herstel van je spieren. Leer wat jouw proteïnebehoefte is!

Bij beweging hoort gezonde voeding. Zuivel zit vol voedingstoffen zoals calcium, proteïne, vitamine B2 en B12. Met name de proteïne (eiwit) is belangrijk na het sporten. Het draagt bij aan de groei en het herstel van je spieren.