Hoeveel proteïnen heb jij nodig?

Campina kwark is rijk aan proteinen, wat bijdraagt aan de opbouw en het herstel van je spieren. Leer wat jouw proteïnebehoefte is!

Doe de test
vraag je geld terug

De lekkerste recepten met Campina kwark

Welke kwark vind jij het lekkerst? Probeer de recepten, gebaseerd op Yoghurt Barns originele recepten!

Campina milde kwark - naturel vol

Kwark trifle

Kwark trifle

Hoe maak je het?

  1. Meng de slagroom met de agave of honing naar eigen smaak en klop dit stijf.
  2. Snijd de 8 macarons in kwarten.
  3. Schep een laagje Campina Volle Milde Kwark naturel onder in de weckpot.
  4. Maak daarna een laagje met het limoncellodessert, macarons en rood fruit, en slagroom.
  5. Herhaal dit enkele keren tot aan de bovenkant.
  6. Rasp eventueel wat citroenschil over de bovenste laag.
  7. Voeg dan nog wat honing of agave toe, naar smaak.

Voor de echte liefhebber garneer de trifle met karamelsiroop.

Ingrediënten

 

  • 200 ml slagroom
  • agavesiroop of honing, naar smaak
  • 8 macarons
  • 200 ml Campina Volle Milde Kwark naturel
  • 300 g limoncellodessert
  • 200 g rood fruit
  • 1 grote weckpot
  • rasp van 1 citroen
Campina milde kwark - naturel

Frozen kwark bite

Frozen kwark bite

Hoe maak je het?

  1. Bekleed een ovenschaal met een stuk bakpapier.
  2. Meng de honing door de Campina Magere Milde Kwark naturel.
  3. Giet de Campina Magere Milde Kwark naturel met honing in de met bakpapier beklede ovenschaal.
  4. Verdeel de frambozen over de Campina Magere Milde Kwark naturel.
  5. Breek de chocolade in grove stukken en verdeel deze samen met de pistachenootjes over de kwark.
  6. Zet de kwark minimaal 3 uur in de diepvries.
  7. Haal de kwark 10 minuten van tevoren uit de diepvries voordat je hem gaat serveren.

Ingrediënten

 

  • 2 el honing of agavesiroop
  • 500 ml Campina Magere Milde Kwark naturel
  • handje frambozen
  • 50 g pure chocolade
  • 3 el ongezouten pistachenootjes

Extra nodig: Ovenschaal en bakpapier

Campina milde kwark - vanille

Kersenvanille kwark met homemade granola

Kersenvanille kwark met homemade granola

Hoe maak je het?

  1. Laat de kersen ontdooien in een kommetje.
  2. Hak de helft van de kersen in grove stukken met een groot mes.
  3. Doe de andere helft van de kersen in een steelpan met de honing en een klein beetje water.
  4. Zet de steelpan op niet al te hoog vuur en laat de kersen langzaam aan de kook komen.
  5. Schenk, zodra de kersen koken, het maizenapapje toe.
  6. Draai het vuur onder de kersen uit wanneer de saus is ingedikt.
  7. Verdeel wat granola over twee glazen en verdeel vervolgens de Campina Magere Milde Kwark Vanille erover.
  8. Schep de warme kersensaus op de Campina Magere Milde Kwark Vanille en strooi de stukjes stroopwafel over de warme kersen.

Ingrediënten

 

  • 1 doosje diepvrieskersen
  • 2 el honing
  • 1 tl maizena, gemengd met wat water
  • homemade granola
  • 250 ml Campina Magere Milde Kwark Vanille
  • 2 grote stroopwafels, in kleine stukjes gesneden
Campina milde kwark - kokos

Kokos kwark bar

Kokos kwark bar

Hoe maak je het?

  1. Voor de cherry chia jam: zet de bevroren kersen in een kleine sauspan op middelhoog vuur. Roer 5-10 minuten, tot ze uit elkaar vallen, voeg dan honing en chiazaad toe.
  2. Prak het goed fijn met een vork en doe de mix in een luchtdicht doosje.
  3. Laat het minimaal 1 uur koud worden in de koelkast.
  4. Voor de bodem: meng alle ingrediënten in een blender of foodprocessor. Het is smeuïg genoeg om aan elkaar te plakken. Voeg anders nog wat kokosolie toe.
  5. Duw de mix stevig op de bodem en zorg ervoor dat het gelijk verspreid is.
  6. Voor de vulling: meng in een klein bakje alle ingrediënten.
  7. Voeg eventueel een zoetmaker zoals honing toe als dit nodig is.
  8. Giet de mix voorzichtig op de bodem in de bakvorm.
  9. Verdeel dan ongeveer de helft van de jam over de Campina Magere Milde kwark Kokos.
  10. Zet de kwarkbar ongeveer 2 uur in de diepvries.
  11. Snijd de kwarkbar in 12 gelijke stukken voor het serveren.

Ingrediënten

 

    Cherry chia jam:
  • 1 kopje bevroren pitloze kersen
  • 2 el honing
  • 2 el chiazaad

  • Bodem:
  • 1 kopje walnoten
  • ½ kopje suikervrije kokosnootstukjes
  • 1 tl kokosolie
  • 5 pitloze dadels

  • Vulling:
  • 1 kopje Campina Magere Milde kwark Kokos
  • 3 tl honing
  • 1 el vanillepoeder
  • Extra nodig: rechthoekige bakvorm, bekleed met bakpapier