Campina karnemelk, fris en gezond

Campina Karnemelk is lekker fris van smaak. En ook nog eens gezond vanwege de vele vitaminen en mineralen. Dit maakt Campina Karnemelk een ideale basis voor smoothies. Het geeft je smoothie net even die verfrissende twist!
Fris & gezond, typisch Karnemelk.

Probeer het zelf! Deze zomer kun je Campina Karnemelk gratis proberen.

Vraag hier je geld terug

Ontdek zelf alle karnemelk recepten

Wist je dat Campina Karnemelk van nature een bron is van:
  • Calcium voor sterke botten en tanden
  • Proteïne wat bijdraagt aan de groei en herstel van je spieren
  • Vitamine B2 wat helpt energie te halen uit je voeding
Bekijk hier de voedingswaarden en de ingrediënten.

Hoe wordt karnemelk gemaakt?

how-karnemelk-is-made
Geschiedenis van karnemelk

Van oudsher is karnemelk een bijproduct van de boterproductie. Een traditionele manier om karnemelk te maken is het toevoegen van melkzuurbacteriën aan melk en vervolgens flink te roeren (karnen), zodat het vet in de melk samen klontert tot boterklonten. De boter kan er worden afgeschept en de overgebleven vloeistof is karnemelk. Tegenwoordig wordt karnemelk gemaakt door het aanzuren van magere melk. De soort melkzuurbacteriën in karnemelk en yoghurt verschillen en daarom is karnemelk dunner.

Wist je dat
  • Karnemelk wordt gemaakt door aan magere melk melkzuurbacteriën toe te voegen. Zo krijgt karnemelk de kenmerkende fris-zure smaak. Karnemelk bevat nog veel van de in nature in melk aanwezige voedingsstoffen.

  • Omdat karnemelk oorspronkelijk een bijproduct van de boterproductie is heet in Duitsland karnemelk ‘Buttermilch’ en in het Engels wordt karnemelk ‘Buttermilk’ genoemd.