Campina lactose vrij

Net zo lekker als gewone melk

Net zo lekker als gewone melk(media)

Met Campina Lactose vrij kan iedereen die niet goed tegen lactose kan toch genieten van melk. Campina Lactose Vrij is net zo lekker als gewone melk, maar bevat geen lactose.

Lactosevrije melk drank(media)

Lactosevrije melk drank

Campina Lactose Vrij is even lekker als gewone melk en op dezelfde manier te gebruiken. Je kunt dus genieten van zelfgemaakte lactosevrije cake, warme lactosevrije chocolademelk of gewoon koud uit het pak in een glas. Campina Lactose Vrij is verkrijgbaar in dagverse halfvolle lactosevrije melkdrank en langhoudbare lactosevrije halfvolle melkdrank.

Lees meer

VOEDINGS WAARDE

Voedingswaarde


van lactosevrije melkdrank


Campina Lactose Vrij smaakt niet alleen net zo lekker als gewone melk, maar bevat ook al het goede van gewone melk. Campina Lactose Vrij bevat dezelfde voedingsstoffen als gewone halfvolle melk zoals calcium, eiwit, vitamine B2 en B12.

Ben jij gevoelig voor lactose?

Ben jij gevoelig voor lactose?

Hoe je weet of je lactose-intolerantie hebt

Mensen kunnen verschillend reageren op lactose. Als je na het eten van melkproducten spijsverteringsklachten krijgt kan het nodig zijn een arts te raadplegen. Een arts kan een diagnose stellen en zo nodig doorverwijzen naar een diëtist. De diëtist kan een voedingsadvies geven met de hoeveelheid lactose die jij kunt verdragen. Het zal in de meeste gevallen niet nodig zijn om melkproducten met lactose in zijn geheel te vermijden.


Ben jij gevoelig voor lactose? (media)

5 vragen over lactose-intolerantie

5 vragen over lactose-intolerantie

  1. Als je lactose-intolerantie hebt, kan je dunne darm geen lactose (melksuiker) afbreken. De lactose komt dan onverteerd in de dikke darm terecht. Bacteriën in de dikke darm (darmflora) gaan de lactose dan opeten en produceren daarbij gas. Hierdoor kunnen klachten ontstaan zoals een opgeblazen gevoel, opgezette buik, ‘borrelen’, winderigheid en kramp.

  2. Als iemand na het nuttigen van melk en/of melkproducten last krijgt van misselijkheid, opgeblazen gevoel, winderigheid en/of diarree dan is deze persoon wellicht lactose-intolerant. Om na te gaan of het inderdaad lactose-intolerantie is, kan een waterstofademtest worden gedaan. Dit kan aangevraagd worden bij de huisarts die mogelijk doorverwijst naar een diëtist of een andere specialist.

  3. Bij lactose-intolerantie treden vaak klachten op zoals buikpijn, diarree, opgeblazen gevoel, winderigheid en misselijkheid. Een opgeblazen gevoel en braken ontstaan meestal een half uur na inname van lactose. Buikkrampen, winderigheid en diarree treden na een tot twee uur op. Niet alle klachten komen gelijktijdig voor. Ongeveer 30% van de personen met lactose-intolerantie heeft geen diarree.

  4. Bij Koemelkallergie reageert je immuunsysteem overgevoelig op melkeiwit. Bij lactose-intolerantie speelt het afweersysteem geen rol, maar kan het lichaam lactose, oftewel melksuiker, niet verteren door een tekort aan het enzym lactase in de darm. Koemelkallergie komt voor bij kinderen vanaf de geboorte. Vanaf een leeftijd van ongeveer 5 jaar groeien de meeste mensen er overheen.

  5. Melk en melkproducten bevatten van nature lactose. Toch betekent dit niet dat mensen met lactose-intolerantie zuivel moeten vermijden. Vaak kunnen mensen wel wat lactose verdragen. Ook verschilt de hoeveelheid lactose van product tot product. Zure melkproducten (drinkyoghurt, yoghurt en kwark) bevatten iets minder lactose dan niet-zure melkproducten (melk). In harde Nederlandse kaas zit geen lactose. Campina Lactose Vrij bevat minder dan 0,01% lactose en kan door de meeste mensen met lactose intolerantie worden gedronken.

Een diëtiste aan het woord

Wat is lactose-intolerantie?

Campina lactose vrij TV commercial

Campina Lactose vrij

TV Commercial