De geschiedenis van Campina

De geschiedenis van Campina

 1. 2020​ Campina is in 2020 verkozen tot meest duurzame zuivelmerk door de Nederlandse consument! Een mooie waardering van de consument voor alle inspanningen van onze melkveehouders op het gebied van duurzaamheid. Lees hier meer over duurzaamheid bij Campina. 
 2. 2020​ Na de uitbraak van Covid-19 wilde Campina goede en gezonde voeding brengen naar de mensen die dit het hardst nodig hadden. Onze melkveehouders en collega’s werkten intensief samen om zorgmedewerkers te voorzien van goede voeding in samenwerking met NOC*NSF, mensen in onder andere verzorgingstehuizen en asielzoekerscentra een hart onder de riem te steken met donaties van onze producten en voedselbanken te voorzien van gezonde basisproducten en hulp bij de distributie van de pakketten.
 3. 2019 Campina levert kwark in Japan voor de Nederlandse handbaldames, die vervolgens wereldkampioen worden!
 4. 2019​ Campina en Natuurmonumenten slaan de handen ineen om samen de natuur op en om de boerderij te versterken! Lees hier meer over deze samenwerking.
 5. 2019​ Epke wint goud op het NK turnen, onder luid gejuich vanaf Epke’s Campina vak!
 6. 2019

  Dafne plaatst zich voor de Olympische Spelen tijdens de FBK games. Dit met aanmoediging vanuit Dafne’s Campina vak!

 7. 2018 Campina introduceert de eerste producten met het On the way to PlanetProof keurmerk. Consumenten kunnen hiermee duurzame melk kiezen die voldoet aan hoge eisen op het gebied van dierenwelzijn, natuur en klimaat. Lees hier meer over On the way to PlanetProof.
 8. 2018

  Als official supplier van TeamNL leverde Campina tijdens de Olympische Winterspelen in Pyeongchang aan TeamNL.

 9. 2018 Campina is vanaf 2018 Official Supplier van TeamNL. Campina voorziet hiermee topsporters van zuivelproducten en hoogwaardige eiwitsupplementen.
 10. 2017

  Een nieuw logo voor Campina!

 11. 2016 Campina levert kwark tijdens de Olympische Spelen aan het TeamNL in Rio de Janeiro.
 12. 2016 Dafne Schippers is de nieuwe ambassadeur van Campina. Eén van de meest succesvolle atletes heeft een passie voor gezond en lekker eten. “Zuivel en sport zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden” aldus Dafne. Wil je meer weten over Campina & Sporters? Klik hier.
 13. 2015 Epke Zonderland, topturner en Olympisch kampioen, is de nieuwe ambassadeur van Campina. Wil je meer weten over Campina & Sporters? Klik hier
 14. 2015 Campina bundelt de krachten met NOC*NSF. Goede voeding draagt in grote mate bij aan een fit gevoel. In de samenwerking tussen NOC*NSF en Campina komen beweging en goede voeding samen. Zuivel levert essentiële voedingsstoffen zoals calcium, vitaminen B2 en B12 en proteïne.
  Wil je meer weten over Campina & Sporters? Klik hier.
 15. 2013 Voor de eerste keer organiseert Campina de Campina Eerste Lentedag. Tijdens de start van de lente viert Campina traditiegetrouw de opening van het boerenseizoen. De koeien gaan op die dag voor het eerst weer naar buiten! Na het openen van de staldeuren, springen en dansen de koeien in de wei.
 16. 2010

  Sinds 2010 werkt Campina samen met biologische melkveehouders. Klik hier voor meer informatie over Campina Biologisch.

 17. 2005

  In 2005 organiseerde Campina de eerste editie van de Campina Open Boerderijdagen. Boerenbedrijven door het hele land openen hun (stal)deuren om jong en oud te laten ontdekken waar melk vandaan komt!

 18. 1947 In 1947 was Campina als merk voor het eerst verkrijgbaar in de winkel.
 19. 1871 Bijna 150 jaar terug in de tijd begon het allemaal, toen boeren kun krachten bundelen en een plaatselijke zuivelfabriek stichten. Zij wisten toen al: samen sta je sterker en door elkaar te helpen bereik je meer.