park in de spotlight!

Elke 2 weken staat er een ander park in de spotlight. Houd de pagina in de gaten voor leuke weetjes en acties!

Wildlands Adventure Zoo Emmen

Vanaf 25 maart 2016 kan het: een wereldexpeditie maken in één dag. In WILDLANDS Adventure Zoo Emmen reis je door de jungle, de savanne en het poolgebied. Als echte globetrotter ontdek je nieuwe werelden, sta je oog in oog met wilde dieren en beleef je spannende avonturen.

Bestel je kaartjes

JUNGOLA
De trektocht door de jungle start in een overwoekerde tempelruïne waar honderden vlinders vrij rondvliegen. Je wordt tijdens de jungletocht meegenomen in het verhaal van Jim: een vogelaar die met zijn vliegtuig is neergestort. Ontdek per boot Rimbula River met zijn stroomversnellingen, volg jungle trails en steek in een mand de rivier over langs zwemmende olifanten.

Lees meer

Vaar over de Rimbula River langs zwemmende olifanten. Maak een boottocht over Rimbula River en ontdek de dieren van dichtbij! Vaar langs de oevers van het groene oerwoud, tussen de eilanden van de slingerapen door, vlak langs ringstaartmaki’s en olifanten en door een grot met een geheim. Waarschuwing!! Er is een kans dat je het niet droog houdt. De olifanten zijn ook gek op water en trekken zich niets van de bootreizigers.

SERENGA
De wereld van de savanne is heet en droog. Je begint in het Zonnepaleis en brengt een bezoek aan een Dogondorp, waar vlakbij een grote groep nijlpaarden leeft. Je mag ook mee op een trucksafari over de savanne.

Lees meer

Serenga safari
Ga met de truck op Serenga Safari over de savanne Fasten your seatbelts! Ga mee in de oude truck voor een avontuurlijke safaritocht over de savanne, het leefgebied van de zebra´s, neushoorn en giraffes, voorbij de Bavianen-Arena met zijn verborgen schatten in het zand. Je tocht voert je door het woestijngebied van de kamelen, over een krakkemikkige brug, door een drooggevallen waterplaats. Het gaat nog maar net goed. Tenminste, dat hoop je...

Dogondorp
In het Dogondorp mag je de dieren aaien Achter het Zonnepaleis, de entree van de droge, hete wereld van Serenga, kom je in het levendige Dogon-dorp. Neem de tijd en maak kennis met de dieren die hier sinds jaar in het dorp leven. De Nubische geiten met hun lange oren, de harige kameroenschapen en de taaie dwergezels zijn helemaal gewend aan mensen, ze laten zich rustig aanraken.

NORTICA
In het poolgebied ga je mee op expeditie onder het 3 meter dikke pakijs met een speciaal onderzoeksvoertuig en beleef je een spectaculaire 4D-ride in de Arctic 1. Je ontmoet onder andere ijsberen, pinguïns en pelsrobben. Hier zie je het poolgebied in al zijn facetten.

Lees meer

4D-Testride Arctic 1
Maak een 4D-testride in de Arctic 1 op, over en onder het ijs. Welkom aan boord voor een testvlucht met de Arctic 1! Het onderzoeksvoertuig vliegt, duikt en glijdt over het landschap beneden je. Zo zag je de Poolgebieden nog nooit! Zorg dat je gordel vast zit, zet je schrap en geef je over aan dit onvergetelijke avontuur. En pas op – laat de ratten niet meereizen!

IJsberenbaai
Oog in oog met ijsberen in de IJsberenbaai Kale rotsen, zanderige kusten, frisse wind... Misschien vind jij het niks, maar de ijsberen zitten er niet mee. Hier voelen zij zich thuis! Op je expeditie zie je met eigen ogen hoe acrobatisch en soepel ze zich onder water voortbewegen. Gelukkig zit het glas van het onderwaterstation tussen jou en de dieren. IJsberen zien er misschien uit als gezellige knuffelberen, in werkelijkheid zijn ze extreem gevaarlijk.

Contact
WILDLANDS Adventure Zoo Emmen
Raadhuisplein 99
7811 AP Emmen
Telefoon: 0591 850 855

Openingstijden
Hele jaar open van 10:00 tot 17:00 uur

Afwijkende openingstijden:
Juli & augustus -10:00 tot 18:00 uur
Mei & juni, de weekenden - 10:00 tot 18:00 uur
Oud & Nieuw - gesloten