• 25 minuten voorbereiding
  • 4 personen

Van april tot juni is het weer het aspergeseizoen! Dé tijd van het jaar om te genieten van ‘het witte goud’. Met Campina Grasboter ongezouten/gezouten roomboter hebben we nu een aantal heerlijke recepten ontwikkeld om deze periode optimaal te laten smaken. Houd je meer van de traditionele variant of ga je voor een aspergerecept met een twist? Bekijk alle recepten en laat je inspireren!

Ingrediënten

  • 6 eetlepels Campina Botergoud gezouten grasboter
  • 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 750 g witte asperges
  • ½ theelepel suiker
  • 300 g tagliatelle
  • 150 g doperwten (vers of diepvries)
  • 75 g geraspte Parmezaanse kaas
  • zout en versgemalen peper

Benodigdheden

  • Fijne rasp

Bereidingswijze

  1. Was en rasp de citroen. Halveer de teentjes knoflook. Laat de grasboter in een pan op zacht vuur met de citroenrasp en knoflook smelten. Neem de warme boter van het vuur en laat deze even staan zodat de smaak van de citroen en knoflook in de boter kan trekken.
  2. Schil de asperges en snijd een stukje van de onderzijde van de steel af. Snijd de asperges in schuine stukken. Breng de asperges in een pan met water, een snufje zout en suiker aan de kook. Kook de asperges ca. 7 min. Zet het vuur uit, dek de pan af en laat de asperges ca. 8 minuten in het warme kookvocht nagaren.
  3. Kook intussen de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking al dente. Kook de doperwten de laatste 5 minuten voor diepvries doperwten (of 8 minuten voor verse doperwten) van de kooktijd met de tagliatelle mee. Giet de tagliatelle met doperwten af.
  4. Verwijder de teentjes knoflook uit de gesmolten grasboter. Roer in een grote diepe kom de asperges, tagliatelle, doperwten, gesmolten grasboter en Parmezaanse kaas door elkaar. Breng de pasta op smaak met zout en peper.