‹ terug

Krachtgranola met magere vanillekwark

  • 1 persoon
  • 3 minuten
  • Dafne likes recept

In combinatie met Campina magere milde kwark vanille is dit een heerlijk stevig recept voor het ontbijt. Dankzij de noten krijg je onder meer eiwitten, gezonde vetten en vezels binnen. Maak gerust een flinke voorraad, want deze granola kunnen je zeker een maand bewaren.

Dafne Schippers

Ingrediënten

200gr Campina magere vanillekwark
Krachtgranola (voorbereidingstijd 20min):
2 el honing
3 el kokosolie
2 el pindakaas
280 g speltvlokken
30 g gedroogde cranberry’s
1 el gemalen kokos
3 el dadels, ontpit en grof gehakt
25 g pompoenpitten

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat.
  2. Laat de honing, kokosolie en pindakaas smelten in een pannetje op laag vuur.
  3. Meng ondertussen de speltvlokken met de cranberry’s, gemalen kokos, dadels en pompoenpitten.
  4. Roer door het pindakaasmengsel en verdeel over het bakblik.
  5. Rooster de granola 15 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen.
  6. Vul een kom met kwark en schep er een paar eetlepels granola over.
Koop hier in de spaarshop jouw Dafne Likes kookboek met Campina Eurosparen.
Wist je dat…

Sporters kiezen vaak voor kwark, omdat je hier relatief weinig van hoeft te consumeren om aan je eiwitbehoefte te komen.

Deel met je vrienden!

Misschien ook iets voor jou?