‹ terug

Salade met gegrilde asperges, gamba’s en kruidenboter

  • 4 personen
  • 25 minuten

Van april tot juni is het weer het aspergeseizoen! Dé tijd van het jaar om te genieten van het ‘het witte goud’.Met Campina Botergoud hebben we nu een aantal heerlijke recepten ontwikkeld om deze periode optimaal te laten smaken. Houd je meer van de traditionele variant of ga je voor een aspergerecept met een twist? Bekijk alle recepten en laat je inspireren!

Ingrediënten

4 eetlepels Campina Botergoud Kruidenboter
1 kilogram witte asperges
zout
½ theelepel suiker
1 krop sla
2 eetlepels olie
1 eetlepel citroensap
300 g gamba’s, rauw en gepeld
versgemalen peper
1 stokbrood

Benodigdheden

Grillpan of BBQ

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges en snijd een stukje van de onderzijde van de steel af. Breng de asperges in een grote pan met water, een snufje zout en suiker aan de kook. Kook hierin de asperges ca. 7 min. Neem de asperges uit de pan en laat ze uitlekken. 
  2. Maak de sla schoon en was de bladeren. Meng in een kom 1½ eetlepel olie met citroensap, zout en peper tot marinade. Schep vervolgens de gamba’s erdoor.
  3. Verhit een grillpan (of BBQ), vet het rooster licht in met wat olie en grill hierop de asperges tot ze aan weerzijden bruin gestreept zijn. Snijd de asperges in schuine stukken.
  4. Neem de gamba’s uit de marinade en grill deze in 3 minuten rondom gaar. Verdeel de slablaadjes, asperges en gamba’s over vier borden. Schep Campina Botergoud kruidenboter op de warme asperges. Serveer er sneetjes stokbrood bij. 
Tip:
Voeg aan de marinade voor de gamba’s een geperst teentje knoflook en een fijngehakte rode peper toe.

Wist je dat…

Het is bereid met room van melk van koeien die van lente- en zomergras eten voor een extra zachte roomboter. Campina Botergoud Kruidenboter is heerlijk op een warm stokbroodje, bij de barbeque maar ook om mee te koken.

Deel met je vrienden!

Misschien ook iets voor jou?