‹ terug

Asperges met gerookte zalm en honing dilleboter

  • 4 personen
  • 25 minuten

Van april tot juni is het weer het aspergeseizoen! Dé tijd van het jaar om te genieten van ‘het witte goud’. Met Campina Grasboter ongezouten/gezouten roomboter hebben we nu een aantal heerlijke recepten ontwikkeld om deze periode optimaal te laten smaken. Houd je meer van de traditionele variant of ga je voor een aspergerecept met een twist? Bekijk alle recepten en laat je inspireren!

Ingrediënten

130 gram zachte Campina ongezouten grasboter
3 takjes verse dille
1-1½ eetlepel honing
½ eetlepel citroensap
½ eetlepel Dijonmosterd
zout en versgemalen peper
900 gram geschrapte krieltjes
1,5 kilogram witte asperges
zout
½ theelepel suiker 
150 gram plakken gerookte zalm

Bereidingswijze

  1. Hak de dille fijn. Roer in een kom 100 gram zachte boter met honing, dille, citroensap, Dijonmosterd, zout en peper door elkaar. Laat de honing dilleboter in de koelkast opstijven.
  2. Kook de krieltjes 10 minuten in een pan met water en zout. Giet de krieltjes af. Verhit 30 g grasboter in een koekenpan en bak hierin de krieltjes rondom goudbruin.
  3. Schil intussen de asperges en snijd een stukje van de onderzijde van de steel af. Breng de asperges in een pan met water, een snufje zout en suiker aan de kook. Kook hierin de asperges ca. 7 min. Zet het vuur uit, dek de pan af en laat de asperges ca. 8 minuten in het warme kookvocht nagaren. 
  4. Verdeel de asperges, gebakken krieltjes en gerookte zalm over 4 borden. Maak met een warme lepel 4 mooie boterkrullen van de honing dilleboter en laat deze over de asperges smelten.
Wist je dat…

Grasboter is bereid met room van melk van koeien die van lente- en zomergras eten voor een extra zachte roomboter. Campina Ongezouten Grasboter is 100% natuurlijk en heerlijk op vers knapperig brood maar ook om in te bakken.

Deel met je vrienden!

Misschien ook iets voor jou?