‹ terug

Hartige broccoli taart met magere kwark naturel

  • 12 personen
  • 15 minuten

Campina kwark is ook lekker in hartige gerechte, zo ontwikkelde chef topsportrestaurant Papendal Erik te Velthuis een broccoli taart met magere milde kwark en noten. Heerlijk met een frisse salade.

Ingrediënten

Voor het deeg:
250 gr speltmeel
20 ml olijfolie
3 eieren
30 gr Campina magere milde kwark

Voor de vulling:
500 gr broccoli in heel kleine roosjes
150 gr geitenkaas 30+, in blokjes gesneden
75 gr gemengde noten, ongebrand en ongezouten
4 eieren
250 ml Campina magere minde kwark
Peper en zeezout uit de molen

Benodigdheden

Springvorm, bakpapier, beslagkom, vork, mixer

Bereidingswijze

Voor het deeg: 
  1. Neem een beslagkom en meng het speltmeel, de olijfolie, de eieren, de Campina magere milde kwark en een snufje zout. Blijf de massa goed doorroeren met een spatel. Na een tijdje vormt zich zo een deegbal
  2. Vorm een bol van het deeg en leg het met plastic folie er omheen minimal en half uur in de koelkast, maar veel beter voor een soepel deeg is om dit een dag van te voren te bereiden
  3. Zet een taartvorm van circa 25 cm klaar met bakpapier op de bodem
  4. Neem 2 losse vellen bakpapier en stuif wat speltmeel op het bakpapier, plet het deeg met de hand tussen de 2 lagen bakpapier
  5. Rol het met de deegroller gelijkmatig uit
  6. Indien een dag van te voren bereid is het deeg zo soepel dat bestrooien met wat bloem en gelegd op een vel bakpapier je dit met de vlakke hand al kloppend kunt doen zonder deegroller Rol het deeg ruim 5 cm in een grotere ronding uit dan de taartvorm
  7. Bekleed de taartvorm met het deeg gelijkmatig op de bodem en met deeg tegen de zijwanden omhoog
Voor gehele quiche:
  1. Verwarm de oven voor op 180o C
  2. Verdeel de broccoli over het deeg en vervolgens de geitenkaas en de noten over de broccoli
  3. Klop de eieren met de Campina magere milde kwark en peper en zout los tot een gladde massa. Giet het mengsel gelijkmatig over de taart.
  4. Ga met een schilmesje even langs de buitenkant van het deeg om dit los te maken van de zijkant van de taartvorm
  5. Bak nu de quiche in 45 minuten in de oven
  6. Haal direct de taartvorm los en sij de taart in 4 kwarten
Wist je dat…

Wist je dat de proteïne, waar kwark van nature rijk aan is, bijdraagt aan de groei en herstel van je spieren?

Deel met je vrienden!

Misschien ook iets voor jou?