Geplaatst op: 28-09-2016

‹ terug naar overzicht
Naomi van As promoot gezonde voeding op wereld schoolmelkdag

Naomi van As promoot gezonde voeding op wereld schoolmelkdag

In meer dan 40 landen wordt vandaag Wereld Schoolmelkdag gevierd. In Nederland is Olympisch hockeyster Naomi van As het middelpunt van het feest. Zij bezocht vanochtend basisschool De Odyssee in Amsterdam om met een work-out het belang van fit zijn door middel van gezonde voeding aan te moedigen. “Ook ik ben groot geworden met het drinken van melk!”, riep Naomi van As tegen de aanwezige leerlingen.

‘Fit op school – door gezonde voeding en beweging’
De Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) heeft in samenwerking met KlasseTV het lespakket ‘Fit op School-door gezonde voeding en bewegen’ ontwikkeld. Dit gratis pakket is bedoeld voor leerlingen van groep 1 t/m 8. Met stellingen over fit zijn van Naomi van As, theoretische onderbouwing en gevarieerde bewegingslessen daagt dit lespakket kinderen uit samen aan de slag te gaan met gezonde voeding en beweging. Meer informatie over ‘Fit op school’ is te vinden via: http://klassetv.nl/pakket/fitopschool.

Wereld Schoolmelkdag is een initiatief van de Wereldvoedselorganisatie (FAO) en wordt in Nederland georganiseerd door de NZO. Op deze dag staat gezonde voeding voor kinderen en de bijdrage die zuivel levert aan gezonde spieren, botten en tanden centraal. Het Voedingscentrum adviseert kinderen om dagelijks 2-3 porties melk en melkproducten en daarnaast nog een boterham met kaas te consumeren. Juist schoolgaande kinderen – van kleuters tot pubers – hebben veel voedingsstoffen nodig voor een gezonde groei en ontwikkeling.