Campina vierde de Eerste Lentedag!

Elk jaar viert Campina de opening van het boerenseizoen middels de eerste weidegang. Op 9 april 2018 opende Boer Niels de staldeuren voor de koeien, die met veel plezier voor het eerst sinds de winter weer springend naar buiten gingen. Voorgaande jaren werden de staldeuren al op de Eerste Lentedag (20 maart) geopend, dit jaar was dat nog niet mogelijk door de kou en de vorst. Het gras was nog niet voldoende groen en voedzaam. Maar in april begon het lenteweer alsnog!

Wil je op de hoogte gehouden worden van de Eerste Lentedag & weidegang? Laat hier je e-mailadres achter!

Dit is boer Niels. Op 9 april 2018 liet hij zijn koeien naar buiten tijdens de eerste weidegang van Campina. Zijn 85 koeien gingen al dansend en springend de weide in, één groot spektakel! Zou je zelf ook eens willen kijken op een boerderij als die van boer Niels? Kom dan naar de Campina Open Boerderijdagen 2018! Beleef op 11 & 21 mei het boerderijleven tijdens een dagje uit voor het hele gezin.

Meer informatie ›

Wist je dat...

de melk van de koeien van boer Niels weidemelk wordt genoemd? Dit komt omdat onze koeien van het voorjaar tot in het najaar, ten minste 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de wei lopen.

Wist je dat...

een mens geen gras kan verteren en de koe wel omdat ze maar liefst 4 magen heeft?

Wist je dat...

mensen al meer dan 6000 jaar melk drinken en dat melk voedingstoffen bevat die je nodig hebt voor tanden, botten en spieren?

Meer video's van de Eerste Lentedag

De Eerste Lentedag 2017

De Eerste Lentedag 2016

Verslag van Klasse TV van de Eerste Lentedag 2016

Wil je de koeien in het echt bekijken?

Kom dan naar de jaarlijkse Campina Open Boerderijdagen rond Hemelvaart en Pinksteren. Houd onze boerderijdagen pagina in de gaten voor meer informatie over de data en deelnemende boerderijen in 2019.

Meer informatie over de Campina Open Boerderijdagen ›