Over Campina

Campina maakt heerlijke zuivelproducten, grotendeels met melk van Nederlandse familieboerderijen. Onze boeren  werken elke dag vol overgave aan een prachtig product. Samen met de koeien halen zij de eerlijke en pure kracht uit de natuur. En dat proef je. 

 Sinds 1871

Door de jarenlange ervaring van onze boeren en hun families maken we heerlijke zuivelproducten.  Al bijna 150 jaar. Onze geschiedenis begint in 1871, als boeren hun krachten bundelen en plaatselijke zuivelfabrieken stichten. Zij wisten: samen sta je sterker en door elkaar te helpen bereik je meer. In 1882 werd de eerste Zuid-Nederlandse zuivelcoöperatie opgericht in Tungelroy, Limburg. Jaren later, in 1947, was Campina als merk voor het eerst verkrijgbaar in de winkel. 

Een aantal van de boerderijen uit de 19e eeuw zijn nog steeds verbonden aan FrieslandCampina. En net als hun voorouders voelen de boeren zich ook nu nog nauw verbonden met de regio en staan ze midden in de samenleving. De naam FrieslandCampina weerspiegelt ons rijke verleden: Friesland staat bekend om zijn groene weiden, blauwe luchten, zijn meren en – uiteraard – zijn Friese stamboekvee.  Campina was de naam die de Romeinen ongeveer 2000 jaar geleden gaven aan de bossen, velden en weiden van de Zuid-Nederlandse Kempen.