Campina Eerste Lentedag 2019

 

Campina viert de Eerste Lentedag!

Campina viert de Eerste Lentedag!

Tijdens de start van de lente, op woensdag 20 maart 2019, vierde Campina traditiegetrouw de opening van het boerenseizoen. De koeien van boer Coen zijn die dag voor het eerst weer naar buiten gegaan. Dit jaar had Katja Schuurman, schrijfster van de boerderijboeken van Campina, de eer om de staldeuren te openen voor de koeien die uitgelaten de wei betreden. Via onze Campina Facebook kon je live meekijken hoe het startsein werd gegeven op de boerderij van boer Coen. Bekijk de video om het alsnog te bekijken!

Staan de koeien bij jou in de buurt nog niet in de wei op de Campina Eerste Lentedag? Dat zou heel goed kunnen. Campina boeren bepalen ieder voor zich op welke exacte dag hun koeien weer de wei in gaan, dat is afhankelijk van de weersomstandigheden en het grasland.

Dit is boer Coen.

Dit is boer Coen. Trots op zijn 150 koeien. Bij boer Coen staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Samen met vele andere Campina boeren besteedt hij extra aandacht aan koe, natuur en klimaat. Steeds meer Campina producten worden gemaakt van de melk van deze boeren, en zijn te herkennen aan het PlanetProof-keurmerk. Ontdek op onze duurzaamheidspagina hoe steeds meer boeren van Campina bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Katja

Katja Schuurman was aanwezig op de Campina Eerste Lentedag 2019 om samen met boer Coen de staldeuren te openen. In 2018 is de veelzijdige televisiester gestart met het schrijven van een serie voorleesboeken die zich afspelen op de boerderij. Deel 1 ging over de koeiendansdag. Katja vond het geweldig om aanwezig te zijn bij de eerste weidegang om de koeien in het echt te zien dansen!

OERRRR

Wil je net als boer Coen bijdragen aan het versterken van de natuur?

Vraag dan je gratis actiepakket aan en red de wilde bloemen! Het gratis actiepakket wordt mogelijk gemaakt door OERRR, een initiatief van Natuurmonumenten.

COB 2col blok

Wil je de koeien in het echt bekijken?

Kom dan naar de Campina Open Boerderijdagen! Houd onze website in de gaten voor meer informatie over de deelnemende boerderijen in 2020.

Meer video's van de Campina Eerste Lentedag

Eerste lentedag 2018

De Campina Eerste Lentedag 2018

Eerste lentedag (video 1 )

De Campina Eerste Lentedag 2017

Eerste lentedag (video 2)

De Campina Eerste Lentedag 2016