Gratis boerderij voorleesboek

Campina boerderijboeken: Daan & Charlie beleven de spannendste avonturen op de boerderij! Lezen jullie mee?

Tijdelijke actie bij Jumbo Supermarkten: gratis boerderij voorleesboek bij aankoop van 2 Campina producten van 1 t/m 14 mei 2019 > de actie is helaas afgelopen.

Katja Schuurman heeft speciaal voor Campina 4 boerderij voorleesboeken geschreven, samen met kinderboekenschrijfster Mathilde Stein. Met deze serie voorleesboeken willen zij kinderen op een leuke en speelse wijze meer leren over het boerenleven en over de herkomst van ons voedsel. De illustraties zijn gemaakt door Harmen van Straaten. Zijn illustraties zijn zowel in binnen- als buitenland vele malen bekroond.

Deel 1: Daan & Charlie Koeiendansdag

Daan verveelt zich nooit op de boerderij. Zeker vandaag niet! Want de jonge koeien mogen voor het eerst de wei in, de nieuwe buren komen, en Bontje, Daans lievelingskoe, kan elk moment een kalfje krijgen. Feest dus! Maar dan ontdekt Daan dat er een koe te weinig in de wei staat. En waarom blijft die nieuwe buurjongen onvindbaar? Daan krijgt het nog druk…

Lees hier het boek online

Deel 2: Daan & Charlie Het Boerderijspookje

Daan en Charlie komen oog in oog met een spook. Wat te doen? Gelukkig helpt opa Pake en heeft moeder Mamina wel iets anders aan haar hoofd dan boerderijspoken. Ze bereidt zich voor op de jaarlijks tractorrace en ziet de kampioensbeker al in haar huiskamer staan. Maar dan duikt het spook opeens op…

Leer hier het boek online

Deel 3: Daan & Charlie De ding-dong dieren

Net nu de Open Boerderijdag eraan komt, is Charlie ziek. Volgens haar moeder zijn Rust, Reinheid en Regelmaat het allerbelangrijkste om op te knappen. Dus moet Charlie braaf in bed blijven. Maar... hoe kun je nou beter worden als je alsmaar binnen bent? Charlie verveelt zich zo! Ze verlangt vreselijk naar haar vrienden van de boerderij – en andersom. Gelukkig komt er een bijzondere dokter aan de deur die precies begrijpt wat Charlie écht nodig heeft. Dokter Daan brengt buiten naar binnen… Ding-dong!

Lees hier het boek online

Deel 4 : Daan & Charlie De koeiencamping

Het is lente, vlinders fladderen in het rond, de weilanden bloeien, overal worden jonge dieren geboren, en op de boerderij is het nu natuurlijk extra druk. Daan en Charlie helpen de hele dag vrolijk mee, maar Siebe, Daans grote broer, is niet uit zijn hangmat te krijgen. Het lijkt wel of hij aan dat ding zit vastgeplakt! Dan strandt er een auto met vakantiegangers vlak voor de boerderij. En niet zomaar een auto, want op de achterbank… Daan en Charlie verzinnen razendsnel een knotsgek plan, waarmee ze zelfs Siebe weer in beweging weten te brengen.

Lees hier het boek online

Titel boeklancering 2018 en 2019

Bekijk hier de boeklancering van 2018 (links) en 2019 (rechts) met Katja Schuurman op de boerderij

Boeklancering 2018

 

Boeklancering 2019

OERRR minder hoog

Vind jij het net als Katja en onze boeren belangrijk om de natuur te behouden en te versterken?
Vraag dan je gratis actiepakket aan en red de wilde bloemen! Het gratis actiepakket wordt mogelijk gemaakt door OERRR, een initiatief van Natuurmonumenten.