Panna cotta van biologische yoghurt met aardbei, dragon en compote van rabarber
4
personen
35
minuten
Ingrediënten
180 g Campina Biologisch volle yoghurt
350 ml Slagroom
2 blaadjes gelatine
Rasp van halve citroen
100 g suiker
400 g rabarber
40 g suiker
50 ml water
1 vanillestokje
2 steranijs
250 g aardbeien
1 bosje dragon
Bereidingswijze
Panna cotta:
Leg 2 blaadjes gelatine in een laagje water en breng de room tegen de kook aan. Zorg dat de bladeren volledig onder water staan. Voeg suiker, vanille en citroenrasp toe aan de room en haal van het vuur.
Haal de gelatine uit het water, knijp uit en los de gelatine op in de room. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
Voeg nu de yoghurt toe en meng het met een staafmixer tot een egale massa.
Stort hierna de mix in een bak en plaats deze in de koelkast voor minimaal 6 uur.
Compote:
Snijd de rabarber en de aardbeien in plakjes van 1 cm breed en voeg deze toe aan de pan met alle overige ingrediënten.
Stoof de rabarber en de aardbeien op laag vuur gedurende 15-20 minuten en laat het hierna afkoelen in de koelkast tot het koud is.
Bord opmaken
Maak per persoon van 1 eetlepel warme compote een uitgesmeerd rondje op het bord en leg hier een goede eetlepel panna cotta bovenop. Garneer het bord met gehalveerde aardbeitjes en dragon.