Frambozencake met biologische volle yoghurt

12 personen 60 minuten

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 2 tl vanille extract
  • 225 gr boter, op kamertemperatuur - bijvoorbeeld: Campina botergoud bakken en braden
  • 100 gr Campina Biologisch volle yoghurt
  • 300 gr (diepvries) frambozen
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl venkelzaad of anijszaad, gemalen
  • zeezout
  • evt. poedersuiker voor het bestuiven van de cake
  • 125 g lichte basterdsuiker

Benodigdheden

  • Bakblik
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Vet een bakblik van ongeveer 20 bij 30 in en bekleed met bakpapier, vet die ook licht in.
  3. Klop de boter luchtig met de suiker, tot het helemaal wit is. Klop dan een voor een de eieren en het vanille extract erdoor.
  4. Spatel zelfrijzend bakmeel, venkel- of anijszaad, yoghurt en een snufje zeezout erdoor.
  5. Spatel als laatste voorzichtig de frambozen door het beslag.
  6. Giet het beslag in de cakevorm.
  7. Bak ongeveer 50-55 minuten tot de cake goudbruin en gaar is.
  8. Bestuif evt. de afgekoelde cake met poedersuiker.
  9. Eetsmakelijk!